αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν προστατεύεις τον χρόνο επαναφόρτισης σου»: 5 κακές συνήθειες που σε κρατούν μακριά από την επιτυχία

«Δεν προστατεύεις τον χρόνο επαναφόρτισης σου»: 5 κακές συνήθειες που σε κρατούν μακριά από την επιτυχία

Όλοι έχουμε χτίσει τις δικές μας συνήθειες τις οποίες ακολουθούμε σε σχεδόν καθημερινή βάση. Πως θα σου φαινόταν τώρα αν σου λέγαμε ότι κάποιες από τις απλές συνήθειες που έχεις, σε «σαμποτάρουν» και σε κρατούν μακριά από την επιτυχία; Κι όμως, αυτό μπορεί να συμβεί. Χωρίς καν να το καταλάβεις. Μπορεί να έχεις, δηλαδή, συνήθειες που λειτουργούν ως «βαρίδια».

Πως θα ξέρεις ποιες συνήθειες είναι κακές; Τώρα λοιπόν θα σου παραθέσουμε 5 κακές συνήθειες. Αν έχεις κάποιες από αυτές, μάλλον πρέπει να τις σταματήσεις άμεσα.

1# Λες «ναι» όταν πρέπει να πεις «όχι». Το έχουμε ξανά πει: Τα «όχι» είναι σημαντικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

2# Κάνεις παρέα με άτομα που δεν θέλουν να αναπτυχθούν. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Όπως έχει πει ο business γκουρού, Tim Ferriss, «είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα». Φρόντισε λοιπόν να έχεις κοντά σου ανθρώπου που έχουν ήδη φτάσει εκεί που θες να πας ή έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες με εσένα. Θα σου δώσουν την απαραίτητη ώθηση προς τα εμπρός. Και σίγουρα μπορείς να κάνεις μερικές ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαζί τους. Δες επίσης γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

3# Δουλεύεις κατά την διάρκεια του μεσημεριανού. Αρκετοί επιχειρηματίες ή freelancers πέφτουν σε αυτή την παγίδα. Ειδικά στην τεχνολογική εποχή που ζούμε. Την ώρα που τρώνε το γεύμα τους, θα τσεκάρουν τα emails τους, θα απαντήσουν σε πελάτες ή θα μιλήσουν στο τηλέφωνο. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο… θα τελειώσουν νωρίτερα τη δουλειά. Ωστόσο, αυτή η κακή συνήθεια είναι πιο πιθανό να ρίξει την ενέργεια σου, και να σε κάνει λιγότερο παραγωγικό στη συνέχεια.

4# Δεν προστατεύεις τον χρόνο επαναφόρτισης σου. Εάν είσαι εργασιομανής, είναι εύκολο να παρασυρθείς και να αφήσεις την δουλειά να «εισβάλει» μέσα στον ελεύθερο χρόνο σου. Όπως στο παράδειγμα που είπαμε παραπάνω. Αν συνεχίσεις έτσι, μάλλον θα φτάσεις στο burnout πολύ σύντομα. Προστάτεψε τον χρόνο επαναφόρτισης σου. Έτσι θα προστατέψεις την υγεία σου, θα «καθαρίζεις» το μυαλό σου και θα είσαι πιο παραγωγικός όταν επιστρέφεις στη δουλειά. Είναι πάντα χρήσιμο να έχουμε χρόνο για εμάς.

5# Δεν κάνεις λίστα με προτεραιότητες. Έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι μια παραγωγική ημέρα ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ. Τότε είναι καλό να φτιάξεις μια λίστα με τις εργασίες που θες να ολοκληρώσεις την επόμενη ημέρα. Μην αφήνεις το πρόγραμμα να… πάει μόνο του, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα χαθείς μέσα στην πιεστική καθημερινότητα. Κατέγραψε συγκεκριμένα tasks στην λίστα σου. Και φρόντισε να τα ολοκληρώσεις. Εστίασε εκεί και μην προσπαθείς να τελειώσεις… όλες τις έκτακτες δουλειές που ίσως προκύπτουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − one =