αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν πρέπει να πας στον δρόμο που γνωρίζεις: Ένας CEO παρουσιάζει μια αντίθετη business άποψη, σε σχέση με τα συνηθισμένα

Δεν πρέπει να πας στον δρόμο που γνωρίζεις: Ένας CEO παρουσιάζει μια αντίθετη business άποψη, σε σχέση με τα συνηθισμένα

Στις περισσότερες ομιλίες ή άρθρα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, ακούς ένα πράγμα: Πρέπει να πηγαίνεις σε αυτά που γνωρίζεις. Στα πεδία και τις βιομηχανίες, που έχεις ήδη γνώσεις πάνω σε αυτές. Τώρα θα δούμε την αντίθετη άποψη. Ο Michael Alden, είναι συγγραφέας και CEO της CloiXonné.

«Διατηρώντας το μυαλό σου ανοιχτό σε νέες ιδέες και αγκαλιάζοντας την καινοτομία, δημιουργείς ευκαιρίες για τον εαυτό σου», τονίζει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Entrepreneur.com, εκθέτοντας τον εαυτό σου σε μια πληθώρα νέων πραγμάτων, επιχειρήσεων και προϊόντων, διευρύνεις τους ορίζοντες σου. Πρέπει να πειραματίζεσαι. Αν έχεις έχεις την οπτική σου συνεχώς «κλειστή», τότε περιορίζεσαι και πιθανότατα θα χάσεις ελπιδοφόρες ευκαιρίες.

Ο ίδιος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με το Bitcoin. «Πριν από δύο χρόνια, μου έγινε παρουσίαση αυτού που λέμε Cryptocurrency και Bitcoin από έναν φίλο. Το υποτίμησα. Γρήγορα απάντησα ότι δεν με ενδιέφερε. Εκείνη την εποχή, το Bitcoin έφτασε σε αξία περίπου τα 500 δολάρια. Σήμερα, εκτιμάται στα 5.700 δολάρια, μια αύξηση πάνω από 1.000 τοις εκατό», λέει ο έμπειρος businessman.

«Τώρα, δεν είμαι ένας τύπος του Cryptocurrency, αλλά πέρασα μια πρώιμη ευκαιρία να επενδύσω, γιατί δεν ήθελα να μάθω γι ‘αυτό. Ήταν πολύ ‘αφηρημένο’ για μένα» παραδέχεται ο ίδιος, λέγοντας ότι τότε όντως έχασε μια μεγάλη ευκαιρία.

Και καταλήγει: «Βρείτε χρόνο για να μάθετε για νέες ιδέες ή ακόμα και εντελώς νέα businesses. Παραμένοντας ανοιχτοί και περίεργοι, θα συνεχίσετε να αναπτύσσεστε και να μεγαλώσετε στη σημερινή τρελή εποχή».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + sixteen =