αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν πιάνεις το όριο στις ηλεκτρονικές αποδείξεις ως τις 31 Δεκεμβρίου; Θα έχεις πρόστιμο 22%

Δεν πιάνεις το όριο στις ηλεκτρονικές αποδείξεις ως τις 31 Δεκεμβρίου; Θα έχεις πρόστιμο 22%

Αντιμέτωποι με ποινή έξτρα φόρου βρίσκονται οι φορολογούμενοι που δεν θα συγκεντρώσουν ηλεκτρονικές αποδείξεις, προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ετήσιας έκπτωσης φόρου εισοδήματος 1.900-2.100 ευρώ.

Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και έως τότε οι φορολογούμενοι προκειμένου να μην χάσουν την έκπτωση φόρου πρέπει να έχουν καλύψει τα όρια που προβλέπει ο νόμος όπως αυτός ισχύει για τελευταία φορά φέτος.

Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν θα καλύψουν το ύψος των ηλεκτρονικών αγορών, θα πληρώσουν φόρο 22%, στο ποσό που έμεινε ακάλυπτο.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος έπρεπε να πραγματοποιήσει δαπάνες 7.000 ευρώ, αλλά με τα στοιχεία των τραπεζών και από τον έλεγχο, οι δαπάνες προσδιορίστηκαν σε 5.000 ευρώ, τότε θα τους επιβληθεί πρόσθετος φόρος ύψους 440 ευρώ, ήτοι (2.000€ Χ 22%).

Για να αποφύγουν το πρόστιμο, οι φορολογούμενοι οφείλουν να τσεκάρουν το ύψος των ηλεκτρονικών αγορών που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα και να φροντίσουν, να καλύψουν το επιπλέον ποσό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Πηγή: in.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − two =