αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν πίνεις αρκετό νερό»: 5 κακές συνήθειες που χαλάνε την συγκέντρωση σου χωρίς να το καταλάβεις

«Δεν πίνεις αρκετό νερό»: 5 κακές συνήθειες που χαλάνε την συγκέντρωση σου χωρίς να το καταλάβεις

Βομβαρδιζόμαστε… με πληροφορίες και νέες προτεραιότητες, από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι τη στιγμή που θα κοιμηθούμε. Η τεχνολογία έχει αυξήσει τους περισπασμούς και την ποσότητα «θορύβου» που μπαίνουν στη ζωή μας. Κάπως έτσι είναι εύκολο να χάσεις την συγκέντρωση σου.

Έρευνα του Harvard Business Review καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ψηφιακοί περισπασμοί και τα μη παραγωγικά meetings χαλάνε την εστίαση μας στο γραφείο.

Δεν μετρούν μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες όμως. Σε προσωπικό επίπεδο, εδώ είναι οι 5 συνήθειες που μπορείτε να αλλάξετε σήμερα για να βελτιώσετε την εστίαση σας. Έτσι όπως τις παραθέτει το αμερικανικό inc.com.

1# Δεν πίνεις αρκετό νερό. Η αφυδάτωση είναι μία βασική αιτία κακής εστίασης. Προκαλεί μεταξύ άλλων χαμηλή ενέργεια, πονοκεφάλους, και κόπωση. Ανάλογα με το σωματικό σου βάρος, φρόντισε κάθε ημέρα να πίνεις την σωστή ποσότητα νερού. Σύντομο tip: Μόλις ξυπνάς κάθε ημέρα πιες 1 ή 2 ποτήρια νερό. Θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να κάνει restart μετά τον βραδινό ύπνο και να είσαι πιο συγκεντρωμένος.

2# Δεν κοιμάσαι αρκετά. Η ικανότητά μας να εστιάζουμε σε μια δουλειά ή να θυμόμαστε πληροφορίες, σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα του ύπνου μας. Χωρίς τον κατάλληλο χρόνο αποκατάστασης του εγκεφάλου, δεν είμαστε σε θέση να κρατήσουμε την προσοχή μας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του κόσμου, δίνουν έμφαση στον καλό ύπνο.

3# Υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Ο εγκέφαλός μας εθίζεται σε ζαχαρούχα και επεξεργασμένα τρόφιμα. Η ζάχαρη είναι ένας απλός υδατάνθρακας που παράγει μια ορμή ενδορφινών και μας κάνει να νιώθουμε προσωρινά καλά αλλά στη συνέχεια… πέφτουμε. Αυτά τα «πάνω» και «κάτω» που προκαλούνται από την ζάχαρη, μας κάνουν ανά διαστήματα να σταματάμε αυτό που κάνουμε για να αναζητήσουμε περισσότερη ζάχαρη. Αυτός είναι ο… εθισμός.

4# Είσαι συνεχώς στα social media. Στην εποχή μας είναι εύκολο να παρασυρθείς και να ξοδεύεις άπειρες ώρες στα social media. Κάπως έτσι χάνεις τον έλεγχο, τσεκάρεις συνεχώς τις ειδοποιήσεις σου και scrollάρεις στο feed. Και φυσικά αποσπάται η προσοχή σου.

5# Multitasking. Αυτό χωρίζει κυριολεκτικά την προσοχή του εγκέφαλου σας στις πολλές εργασίες που προσπαθείτε να ολοκληρώσετε ταυτόχρονα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν προσπαθείς να ολοκληρώσεις ακόμα και 2 εργασίες ταυτόχρονα, η απόδοση σου πέφτει. Αφού δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Οι multitaskers συχνά δυσκολεύονται επίσης να αγνοήσουν τους εξωτερικούς περισπασμούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =