αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν ξέρω τι να επιλέξω»: 5 καθημερινές φράσεις που μαρτυρούν ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση

«Δεν ξέρω τι να επιλέξω»: 5 καθημερινές φράσεις που μαρτυρούν ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, δεν είχαν όλες τις απαντήσεις από την αρχή της διαδρομής τους. Δεν τα έκαναν όλα σωστά. Δεν είχαν πάντα την τύχη με το μέρος τους. Όμως σχεδόν όλοι είχαν ένα χαρακτηριστικό: Αυτοπεποίθηση. Είναι το στοιχείο που μπορεί να σου δώσει ώθηση προς τα εμπρός, ακόμα και όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη.

Αν έχεις αυτοπεποίθηση, μπορείς να κάνεις σταθερά βήματα προς τα εμπρός. Στην παρακάτω λίστα θα δεις κάτι ενδιαφέρον: Είναι 5 καθημερινές φράσεις που μαρτυρούν ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση. Kαι μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα στην διάρκεια της διαδρομής σου, και ειδικά στο επαγγελματικό πεδίο. Προσπάθησε να αποφύγεις αυτές τις φράσεις.

«Εγώ απλά…»

«Εγώ απλά σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να κάνουμε αυτό». Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, ακόμα και όταν δεν υπάρχει εμφανής λόγος. Μπορεί να ερμηνεύσουν κάθε φράση ως κριτική προς το πρόσωπό τους και έτσι αρχίζουν να δικαιολογούν τον εαυτό τους.

«Λυπάμαι που σε ενοχλώ, αλλά θα ήθελα…»

Οταν έχεις κάτι σημαντικό να πεις σε κάποιον, δεν υπάρχει λόγος να του αναφέρεις ότι λυπάσαι που τον ενοχλείς. Αυτή η φράση έχει απολογητικό χαρακτήρα και δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης.

«Φοβάμαι»

Ειδικά αν είσαι leader σε μια εταιρία, δεν πρέπει να το πεις. Οι άνθρωποι που έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης ανησυχούν και φοβούνται πολύ. Πίστεψε στον εαυτό σου και μην βάζεις τους φόβους και τις ανασφάλειες να σε κυριεύσουν.

«Δεν ξέρω τι να επιλέξω»

Πάρε μια απόφαση, ακόμα κι αν είναι η λιγότερο σωστή. Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτο-εκτίμηση δεν μπορούν να πάρουν γρήγορα αποφάσεις ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα.

«Μήπως σε ενοχλεί να κάνω αυτό;»

Οι φράσεις αυτές δείχνουν δισταγμό, φόβο, ανασφάλεια και έλλειψης εμπιστοσύνης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + sixteen =