αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου; Εδώ είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου; Εδώ είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Συμβαίνει σε όλους. Εκεί που θέλεις να κάνεις δουλειά, δεν έχεις κανένα κουράγιο για να γίνεις παραγωγικός. Δε μπορείς να συγκεντρωθείς με τίποτα και το μυαλό σου συνεχώς τρέχει. Γι’ αυτό μαζέψαμε πέντε βασικά στοιχεία και τεχνικές που θα σε βοηθήσουν, τόσο σήμερα όσο και τις μέρες που χάνεις τη συγκέντρωσή σου, να ανακτήσεις τον έλεγχο και να πετύχεις τους στόχους σου.

Ενέργεια

Ο οργανισμός σου και ειδικά ο εγκέφαλος σου, αρχίζει να καταρρέει όταν μένει χωρίς ενέργεια. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζεις να είναι πάντα γεμάτος, κάτι τόσο βασικό και απαραίτητο όσο η βενζίνη στο αυτοκίνητο. Πολλοί το αμελούν, το θεωρούν δεδομένο και δεν φροντίζουν να ξεκουράζουν το μυαλό τους. Όταν όμως ξοδεύεις με σοφία την ενέργειά σου είσαι πάντα πιο θετικός στα πράγματα και έχεις καλύτερη διάθεση.

Συναίσθημα

Η συναισθηματική σου κατάσταση είναι κάτι που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συγκέντρωσή σου και τα αποτελέσματα της δουλειάς σου. Αν για παράδειγμα εργάζεσαι μέσα σε ένα κλίμα φόβου, με ελάχιστη εμπιστοσύνη, η απόδοσή σου θα δοκιμαστεί. Έχει αποδειχθεί από τη νευρολογία. Αν όμως εργάζεσαι σε μια ομάδα με υψηλό το αίσθημα της εμπιστοσύνης μπορείς να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Γενικά, όσο πιο πολύ κατανοείς τον εαυτό σου και την ψυχολογική σου κατάσταση τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να συγκρατείσαι και να συγκεντρώνεσαι, αφήνοντας στην άκρη όλα τα αρνητικά. Το θετικό συναίσθημα με τη σειρά του ενισχύει τη δέσμευση.

Δέσμευση

Για να αφοσιωθείς σε κάτι χρειάζεται να σε ενδιαφέρει πραγματικά και να έχεις κίνητρο. Η αφοσίωση έρχεται όταν εργάζεσαι σε ένα αντικείμενο που σου αρέσει, όταν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις και εξαρτάται από το πόσο θα πληρωθείς.

Χρειάζεται όμως να υπάρχει και κάποια καινοτομία σε αυτό που κάνεις και περιθώριο για δημιουργικές ιδέες ώστε να κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον σου. Η έλλειψη καινοτομίας οδηγεί σε βαρεμάρα και αυτή ακολούθως στην απώλεια συγκέντρωσης. Ενδέχεται όμως η πολλή δημιουργικότητα να σου προκαλέσει σύγχυση, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η δομή.

Δομή

Μια λέξη που μπορεί να σου ακούγεται πολύ απλή, αλλά αποδεικνύεται εκπληκτικό εργαλείο όταν χρησιμοποιείται δημιουργικά και με σοφία. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η πρακτική που ακολουθούν στο δημοσιογραφικό οργανισμό AOL, στη Νέα Υόρκη, όπου οι επικεφαλής πρέπει να αφιερώνουν τουλάχιστον τέσσερις ώρες την εβδομάδα σκεπτόμενοι νέα πράγματα. Η δομή, λοιπόν, αναφέρεται στο πώς διαμορφώνεις την ημέρα σου, πώς περνάς τον χρόνο σου, ποια όρια θέτεις, ποιους κανόνες ακολουθείς, ποιους βοηθούς επιλέγεις, τι διαλείμματα κάνεις, τι προτεραιότητες βάζεις, τι καθήκοντα αναλαμβάνεις, τι σχέδια βάζεις σε πρώτο πλάνο και τι ευελιξία έχεις. Χωρίς τη δομή η συγκέντρωση είναι αδύνατη και για να την διατηρήσεις απαιτείται κάποιος έλεγχος.

Έλεγχος

Σήμερα πολλοί άνθρωποι έχουν όλο και λιγότερο έλεγχο του πού να αφιερώσουν τον χρόνο τους. Η αλήθεια είναι ότι δίνουν παραπάνω προσοχή και χρόνο σε πράγματα χωρίς να το συνειδητοποιούν. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να κοντρολάρεις την όποια κατάσταση.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =