αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν μιλάς για τίποτα άλλο»: 5 σημάδια που δείχνουν ότι δουλεύεις υπερβολικά σκληρά

«Δεν μιλάς για τίποτα άλλο»: 5 σημάδια που δείχνουν ότι δουλεύεις υπερβολικά σκληρά

Δεν είναι κακό να εργάζεσαι για να πετύχεις τους μεγάλους στόχους σου. Άλλωστε, οι μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες έρχονται μέσα από σκληρή δουλειά, σωστά;

Αν και είναι κατανοητό —και αξιέπαινο— ότι θέλετε να δώσετε όλες τις δυνάμεις σας για να αναπτύξετε την καριέρα σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε να «ρουφήξει» ολόκληρη τη ζωή σας. Τα διαλείμματα είναι σημαντικά. Και είναι επίσης σημαντικό να κάνεις και άλλα πράγματα στη ζωή σου, πέρα από το «δουλειά, δουλειά, δουλειά». Θυμήσου και το άρθρο: «Γιατί δεν προσλαμβάνω ποτέ εργασιομανείς»: Εξηγεί ένας διάσημος επενδυτής.

Πως όμως θα καταλάβεις ότι έχεις μπει σε ένα mode… εργασιομανίας και δουλεύεις υπερβολικά σκληρά; Εδώ είναι 5 σημάδια.

Δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος

Περνάς άπειρες ώρες στο γραφείο ή μπροστά από ένα laptop. Και, όταν τελικά καταφέρετε να ξεφύγετε, χρησιμοποιείτε αυτές τις πολύτιμες ώρες για να τσεκάρετε το email της εργασίας σας. Εάν στη ζωή σας δεν υπάρχουν διακοπές τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαναφορτιστείτε και να χαλαρώσετε, αυτό είναι ένας τεράστιος δείκτης ότι πρέπει να κάνετε λίγο πίσω και να βρείτε λίγο περισσότερη ισορροπία.

Όταν φορτώνεσαι εσύ όλη τη δουλειά

Οι τεμπέληδες στο γραφείο σου μπορούν να σε εντοπίσουν… από ένα μίλι μακριά. Και, μόλις αποδείξετε ότι είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε την επιπλέον δουλειά και να την «τρέξετε», θα καταλήξετε να παίρνετε όλο και περισσότερα tasks στους ώμους σας. Κουβαλάς ολόκληρη την ομάδα και το τμήμα σου στην πλάτη σου; Εάν η απάντηση είναι ναι αυτή τη στιγμή, μάλλον είναι καιρός να επαναξιολογήσετε, να μιλήσετε και να επιδιώξετε κάποια δίκαιη μεταχείριση. Αν και είναι καλό να είσαι ομαδικός παίκτης, σίγουρα δεν θέλεις να μετατραπείς σε χαλάκι για να σε πατάνε.

Οι στόχοι σου είναι όλοι συνδεδεμένοι με τη δουλειά

Κάθεσαι για καφέ με τους στενούς σου φίλους, όταν κάποιος θέτει το ερώτημα για το πού βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από τώρα. Οι φίλοι σας αναφέρουν την καριέρα τους— αλλά περιλαμβάνουν επίσης οικογένειες, ταξίδια και νέες εμπειρίες που θα ήθελαν να έχουν. Εσύ; Λοιπόν, είσαι τόσο κολλημένος με τη δουλειά, μια μεγάλη προαγωγή και την πιθανή αύξηση μισθού, που δεν μπορείς καν να μπεις στον κόπο να σκεφτείς κάτι άλλο. Ναι, το να έχεις υψηλούς επαγγελματικούς στόχους είναι σίγουρα καλό πράγμα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η δουλειά σας δεν είναι η ζωή σας – είναι στην πραγματικότητα μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Επομένως, μην το αφήσετε να αποτελέσει το σύνολο της εικόνας.

Δεν μπορείς να πάρεις το μυαλό σου από την δουλειά

Πέφτεις να κοιμηθείς. Αλλά, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείς, απλά δεν μπορείς να… απενεργοποιήσεις τις σκέψεις σου. Το μυαλό σας συνεχίζει να περιπλανιέται σε εκείνη τη συνάντηση με το αφεντικό σας, σε αυτή τη μεγάλη έκθεση που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα ή στο Χ εταιρικό γεγονός που πλησιάζει. Όλοι έχουμε αυτές τις στιγμές κάθε τόσο—είναι απολύτως φυσικές, ιδιαίτερα όταν τα πράγματα είναι αγχωτικά στο γραφείο. Ωστόσο, αν βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση κάθε νύχτα, είναι σημάδι ότι πρέπει να κάνετε λίγο πίσω.

Δεν μιλάς για τίποτα άλλο

Δεν έχει σημασία αν είναι δείπνο με τους φίλους σας, ένα τηλεφώνημα με τη μαμά σας ή μια γρήγορη συζήτηση με τον γείτονα—όποτε ανοίγετε το στόμα σας για να μιλήσετε, ένα νέο για τη δουλειά σας, μια ιστορία τρόμου στο γραφείο ή το report προόδου που σχετίζεται με την εργασία, μονοπωλούν τα όσα λέτε. Παρά το πόσο πολύ το θέλετε, δεν φαίνεται να μιλάτε για τίποτα εκτός από τη δουλειά. Λοιπόν, αυτή είναι μια ανοιχτή (και κάπως ταπεινωτική) υπενθύμιση ότι η καριέρα σας αρχίζει να κατακλύζει ολόκληρη τη ζωή σας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =