αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν θα επιστρέψω. Δεν θέλω να πεθάνω μέσα σε ένα γραφείο»: Ο Jack Ma είπε μερικά ωραία πράγματα

«Δεν θα επιστρέψω. Δεν θέλω να πεθάνω μέσα σε ένα γραφείο»: Ο Jack Ma είπε μερικά ωραία πράγματα

Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και ο Jack Ma αναμένεται να αποχωρήσει από το «τιμόνι» της Alibaba, μέσα στον επόμενο 1 χρόνο. Και να μείνει κοντά στην εταιρία σε ένα περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο, όταν και αν χρειάζεται. «Δεν θα επιστρέψω, επειδή δεν θα αισθάνομαι ότι έχω φύγει», είπε ο εμβληματικός ιδρυτής της Alibaba, σε οικονομικό event στην Κίνα.

Και πως μπορεί να είναι, άραγε, η «επόμενη ημέρα» ενός τέτοιου ανθρώπου; Ο Jack Ma είπε ότι έχει πολλά να κάνει. Όπως το να διδάξει σε νέους ανθρώπους το πως να γίνουν πετυχημένοι.

«Δεν θέλω να πεθάνω μέσα σε ένα γραφείο», είπε. Κάτι που έχει ξανά τονίσει στο παρελθόν.

Ο ίδιος παρομοίασε τον «γίγαντα» που έχει φτιάξει, με ένα παιδί. Το οποίο έχει πλέον μεγαλώσει και πρέπει να κάνει τα επόμενα βήματα μόνο του. Όπως και στα παιδιά, οι γονείς είναι πάντα δίπλα τους, αλλά αυτά πρέπει να αναπτύσσονται μόνα τους.

Όσο για το τι θα κάνει ο ίδιος στο λίγο πιο μακρινό μέλλον; Η απάντηση του είναι χαρακτηριστική: «Στα 80 και στα 90 μου, θα είμαι στην παραλία, θα ακούω ραδιόφωνο, και στις ειδήσεις θα λένε ότι η Alibaba τα πάει περίφημα. Τότε θα είμαι πολύ χαρούμενος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =