αρχικηVIRALΔεν είστε ικανοποιημένοι από τη δουλειά σας; Ιδού η αιτία

Δεν είστε ικανοποιημένοι από τη δουλειά σας; Ιδού η αιτία

Μεταξύ των πολλών λόγων που υπάρχουν για να μην είμαστε ικανοποιημένοι από τη δουλειά μας, υπάρχει ένα συγκεκριμένο γεγονός που υπονομεύει την ευημερία μας. Το ερώτημα που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι πολύ απλό: ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Το άγχος είναι η κυριότερη αιτία για την οποία οι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τα άτομα που διαγνώστηκαν με άγχος ή κατάθλιψη αυξήθηκαν κατά περίπου 50% σε όλο τον κόσμο και έφτασαν τα 615 εκατομμύρια άτομα, δηλαδή το 10% του πληθυσμού. Σύμφωνα με μια άλλη πρόσφατη βρετανική μελέτη, το 86% των νέων ηλικίας κάτω των 30 ετών δέχθηκε πιέσεις στην εργασία, στις προσωπικές σχέσεις ή στην κοινωνική ζωή σε μεγαλύτερο βαθμό από τις προηγούμενες γενιές.

Οι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή του άγχους και της κατάθλιψης ποικίλλουν και εξαρτώνται από την οικονομική ή την κοινωνική κατάσταση των ασθενών. Στην περίπτωση των νέων, μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη απασχόλησης ή σε επισφαλείς εργασίες, στη ζωτική κρίση που προκαλεί τη σύγκρουση μεταξύ προσδοκιών και πραγματικότητας, η έλλειψης αυτοεκτίμησης, η προσωπική ή επαγγελματική απογοήτευση ή, τελικά, η κοινωνική εξάρτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως τρόπος αποφυγής της μοναξιάς.

Οι πολλές ώρες εργασίας, τα «δύσκολα αφεντικά» ή οι κακοί σύντροφοι είναι μερικές από τις αιτίες που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, ως λόγους για τους οποίους νιώθουν απογοητευμένοι από τη δουλειά τους. Όπως σε κάθε τομέα της  επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής, η ανάληψη στόχων στο περιβάλλον εργασίας είναι απαραίτητη. Ο ορισμός των στόχων μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, αφού χωρίς αυτούς θα μπορούσατε να αναπτύξετε μια τάση να μεταπηδάτε από μια εργασία σε άλλη, αντί να εστιάζετε σε αυτό που η εταιρεία απαιτεί πραγματικά από εσάς. Αλλά πέρα από το επίπεδο της απόδοσης στην εργασία,  απαιτείται και σε προσωπικό επίπεδο: πρέπει να γνωρίζετε με βεβαιότητα γιατί είστε στην επιχείρηση και τι περιμένετε από τον εαυτό σας και την καριέρα σας.

Μια έρευνα, η οποία διεξήχθη σε 21.000 Αμερικανούς, διαπίστωσε επίσης ότι οι κύριες πηγές εργασιακού άγχους είναι η έλλειψη προσδοκιών, και πιο συγκεκριμένα αυτό ήταν που δήλωσε το 41%. Η επόμενη πιο συνηθισμένη αιτία ήταν ο χρόνος που απαιτείται για τις μετακινήσεις, καθώς και η συνεργασία με ένα ιδιαζόντως απαιτητικό αφεντικό.

Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μεταξύ 50% και 60% των χαμένων ημερών αποδίδεται στο άγχος που οφείλεται κυρίως στην αναδιοργάνωση της απασχόλησης ή στην επισφάλεια (72%), στον υπερβολικό φόρτο εργασίας (66%) ή στην παρενόχληση στο χώρο εργασίας (59%). Για να μην υποφέρετε το λεγόμενο σύνδρομο burn out, θα πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει ισορροπία στη ζωή σας. Ιδού μερικές απλές συμβουλές:

  1. Οργανωθείτε: είναι αδύνατο να τα καταφέρετε όλα μονομιάς. Βάλτε προτεραιότητες και στόχους.
  2. Ξεκουραστείτε: Αφιερώστε χρόνο εκτός γραφείου κάνοντας πράγματα που σας αρέσουν. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει η ρουλέτα ή τα φρουτάκια, μπορείτε να μπείτε στο NoviBet casino και να παίξετε με τις ώρες!
  3. Να είστε ειλικρινής: τόσο με τον εαυτό σας, όσο και με τους συνεργάτες και προϊσταμένους σας.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 4 =