αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες; Εδώ είναι 6 πράγματα που ίσως σε μπλοκάρουν

Δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες; Εδώ είναι 6 πράγματα που ίσως σε μπλοκάρουν

Μπορεί να έχεις μια μεγάλη ιδέα στο μυαλό σου. Μπορεί να έχεις πάει στο επόμενο level και να την έχεις κάνει πράξη. Δουλεύεις πολλές ώρες καθημερινά, αλλά νιώθεις… ότι δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες. Δεν είσαι ο μόνος. Έρευνα που έγινε το 2018, έδειξε ότι μόλις το 8% των ανθρώπων φτάνουν στους μεγάλους στόχους που έχει θέσει.

Γιατί όμως δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες; Ποιες μπορεί να είναι, δηλαδή, οι αιτίες που σε κρατούν μακριά από τους στόχους σου. Το αμερικανικό Entrepreneur.com αναλύει το θέμα, και παρουσιάζει 6 πράγματα που ίσως μπλοκάρουν τον δρόμο σου προς την επιτυχία.

1# Έχεις ξεφύγει από τον μεγάλο σκοπό σου. Και αυτό δεν έχει να κάνει άμεσα με τα χρήματα. Μπορεί να έχεις καλές business ιδέες ή να εργάζεσαι για κάποια μεγάλη εταιρία. Αν όμως έχεις αποπροσανατολιστεί από τον μεγάλο σκοπό της ζωής σου, μάλλον δεν θα φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία. ‘Η τουλάχιστον όχι σε αυτή που είχες φανταστεί κάποτε. Μην ξεχνάς την «αποστολή» σου.

2# Αρνητικές σκέψεις. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Εάν οι σκέψεις σας είναι απαισιόδοξες, θα αντιληφθείτε τις καταστάσεις που βρίσκονται ενώπιον σας μέσα σε… αρνητικό φως. Θα μπείτε σε μια αμυντική στάση. Και θα σαμποτάρετε τη δική σας επιτυχία χωρίς να το συνειδητοποιήσετε.

3# Συναισθήματα που σε κρατούν πίσω. Οι εμπειρίες του παρελθόντος ή οι αποτυχίες, μπορούν να παραμείνουν μαζί σας με τη μορφή φόβου, ανησυχίας, θυμού, άγχους. Είναι συναισθήματα που σε κρατούν μακριά από τους στόχους σου. Πάρε τα χρήσιμα μαθήματα, και προχώρα μπροστά.

4# Κακή φυσική κατάσταση. Αν δουλεύετε συνεχώς, είναι πιθανό να αναβάλλετε τον ύπνο, την άσκηση ή την υγιεινή διατροφή. Οι καθημερινές αποφάσεις που αφορούν την υγεία είναι τόσο μικρές που σχεδόν δεν φαίνεται να έχουν σημασία, αλλά καθημερινά προσθέτουν «βαρίδια» στον οργανισμό σου. Εάν βρείτε την επιτυχία που θέλετε, αλλά αισθάνεστε άρρωστοι ή εξαντλημένοι, πόσο επιτυχείς θα αισθανθείτε πραγματικά;

5# Άγχος για τα χρήματα. Πολλοί άνθρωποι δεν κινούνται προς την στόχο που θέλουν, επειδή έχουν άγχος για τα χρήματα. Βάλε κάτω τα δεδομένα και δες με ψυχραιμία πόσα χρήματα θα χρειαστείς για να εκπληρώσεις τα πλάνα σου. Και ναι, ίσως χρειαστεί να πάρεις και κάποια ρίσκα.

6# Κακές ανθρώπινες σχέσεις. Οι καλές ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα από τα σπουδαιότερα κλειδιά της επιτυχίας και της μακροζωίας, ενώ τα από την άλλη οι προβληματικές σχέσεις χαλάνε τον χρόνο, την ενέργεια και τα κίνητρά σας. Φρόντισε να μην έχεις τέτοια προβλήματα που σε αποσπούν από το να φτάσεις στην επιτυχία. Οι σχέσεις που έχουμε στην επαγγελματική ή προσωπική μας ζωή, μπορούν να μας δώσουν την ώθηση που θέλουμε ή να μας κρατήσουν πίσω. Αν έχεις προβληματικές σχέσεις στο περιβάλλον σου, φρόντισε να τις κάνεις καλύτερες. Ίσως αρκεί ένα γεύμα ή ένας καφές με το επίμαχο άτομο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 1 =