αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν είσαι σίγουρος αν βρίσκεσαι στο σωστό επαγγελματικό μονοπάτι; Εδώ είναι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Δεν είσαι σίγουρος αν βρίσκεσαι στο σωστό επαγγελματικό μονοπάτι; Εδώ είναι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Δεν είστε σίγουροι ότι βρίσκεστε στο σωστό επαγγελματικό μονοπάτι, αλλά η ιδέα να κάνετε μια αλλαγή είναι τρομακτική. Υπάρχουν τόσα πολλά άγνωστα στοιχεία, και όλοι γνωρίζουμε ότι… το γρασίδι δεν είναι πάντα πιο πράσινο στην άλλη πλευρά. Επιπλέον, εάν αποφασίσετε να αλλάξετε πορεία, ίσως χρειαστεί να κάνετε ένα βήμα πίσω για να αναπτύξετε τις απαραίτητες δεξιότητες.

Ο χρόνος και η ενέργεια που απαιτείται για τη μετάβαση στο σωστό επαγγελματικό μονοπάτι μπορεί να είναι βάσιμες ανησυχίες, αλλά δεν θα πρέπει να σας εμποδίσουν να ακολουθήσετε το μονοπάτι που πραγματικά θέλετε.

Αλλά, όπως εξηγεί το αμερικανικό The Muse, πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, είναι χρήσιμο να ρωτήσετε τον εαυτό σας 3 πράγματα.

1. Αναπτύσσετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Στο βιβλίο The Start-up of You, οι συγγραφείς Reid Hoffman και Ben Casnocha εξηγούν ότι είμαστε όλοι επιχειρηματίες της δικής μας καριέρας. Υποστηρίζουν ότι για να γίνετε ανταγωνιστικοί στη σημερινή παγκόσμια αγορά, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία (σε τι είστε καλοί), τις φιλοδοξίες σας (τι θέλετε να κάνετε) και τις πραγματικότητες της αγοράς (για τι θα σας πληρώσουν οι άνθρωποι). Καθώς κοιτάζετε το εργασιακό σας ιστορικό, σκεφτείτε αυτά τα 3 points ως κομμάτια παζλ. Το να έχεις μόνο ένα ή δύο δεν είναι αρκετό. Χρειάζεστε και τα τρία για να αναπτύξετε ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

2. Πόσο συχνά σκέφτεσαι για την δουλειά σου όταν είσαι… εκτός δουλειάς;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έφτασαν να είναι κορυφαίοι στο πεδίο τους, αφιέρωναν πολλές ώρες κάνοντας brainstorming… για την δουλειά τους. Ακόμα και εκτός βάρδιας. Για να είστε επιτυχημένοι, δεν χρειάζεται να έχετε εμμονή με τη δουλειά σας 24 ώρες το 24ωρο, αλλά αν σκέφτεστε τη δουλειά σας μόνο μέσα στο ωράριο σας από τις 9 έως τις 5, μπορεί να είναι σημάδι ότι βρίσκεστε σε λάθος δρόμο.

3. Πως φαντάζεσαι την καριέρα σου σε 10 χρόνια από σήμερα;

Σκεφτείτε εκείνους στην εταιρεία ή τον κλάδο σας που είναι ανώτεροι από εσάς. Θέλετε τελικά να κάνετε το είδος της δουλειάς που κάνουν; Αυτή η μακροπρόθεσμη οπτική για την καριέρα σας είναι κρίσιμη επειδή πολλές θέσεις εργασίας αλλάζουν καθώς προχωράτε στον τομέα σας. Για παράδειγμα, οι junior investment bankers ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τους δημιουργώντας οικονομικά μοντέλα και παρουσιάσεις πελατών, ενώ οι ανώτεροι τραπεζίτες εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στην προμήθεια συμφωνιών και στη διατήρηση σχέσεων. Ακόμα κι αν δεν αγαπάτε την τρέχουσα δουλειά σας, μπορεί να είναι ένα απαραίτητο βήμα για να αναπτύξετε δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε εκεί που τελικά θέλετε να είστε. Εάν δεν ξέρετε πώς θα είναι η διαδρομή σας, προγραμματίστε μια ενημερωτική συζήτηση με κάποιον πιο έμπειρο. Αυτές οι άτυπες συναντήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι μπορείτε να περιμένετε στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eighteen =