αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν είσαι ικανοποιημένος με τίποτα; Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό

Δεν είσαι ικανοποιημένος με τίποτα; Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που φαίνονται σαν να μην είναι ποτέ ικανοποιημένοι – με τα χρήματα που βγάζουν, τους ανθρώπους που έχουν ή τα πράγματα που κάνουν. Δεν ενθουσιάζονται με τίποτα.

Ίσως αναρωτιέστε ποια είναι η ρίζα της δυσαρέσκειάς τους, ειδικά όταν φαίνεται ότι έχουν κατακτήσει πολλά περισσότερα από τον «μέσο όρο» των ανθρώπων. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 5 λόγους για τους οποίους ένας άνθρωπος δεν ικανοποιείται με τίποτα. Και αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να δεις αυτά τα points με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή.

1# Κυνηγάς τα λάθος πράγματα. Ένας λόγος για τον οποίο κάποιος δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος, είναι επειδή κυνηγάει το λάθος πράγμα. Είναι δυστυχώς πολύ εύκολο να βρει κανείς τον εαυτό του να πέφτει σε αυτήν την παγίδα, στηριζόμενος π.χ. στις προσδοκίες των άλλων. Αυτό μπορεί να αφορά στόχους που έχουν να κάνουν με την προσωπική σου ζωή ή την δουλειά σου. Το άτομο που κυνηγάει το λάθος πράγμα δεν γνωρίζει ότι το κάνει, έτσι προσπαθεί να προσθέσει όλο και περισσότερα στο… φλιτζάνι του ελπίζοντας ότι θα γεμίσει. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι κρατούν λάθος κούπα! Αν νομίζεις ότι είσαι κάπως έτσι, αφιέρωσε χρόνο για να αναρωτηθείς εάν βρίσκεσαι στη λάθος λωρίδα ή κρατάς το λάθος φλιτζάνι.

2# Είσαι «παγιδευμένος». Σκέψου έναν εργαζόμενο ή έναν επιχειρηματία που βγάζει πολλά χρήματα, αλλά δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστεί. Επιφανειακά, μπορεί να πιστεύουμε ότι είναι απλώς ανικανοποίητοι εργασιομανείς, αλλά αν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, είναι πραγματικά παγιδευμένοι— είτε λόγω της πραγματική τους κατάσταση, είτε από τις ανησυχίες τους. Οι εργασιομανείς μπορεί να φαίνονται πολύ φιλόδοξοι στα μάτια σας, αλλά δεν είναι απλώς δυσαρεστημένοι επειδή τους αρέσει να τα πηγαίνουν όλο και καλύτερα, είναι επειδή αισθάνονται ότι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν καλύτερα.

3# Παρασύρεσαι από διαφημίσεις που σου λένε ότι δεν έχεις αρκετά. Σύμφωνα με μελέτες, οι διαφημίσεις που βλέπεις μπορούν να σου δημιουργήσουν την εντύπωση ότι δεν έχεις αρκετά. Και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη – αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν οι διαφημίσεις! Μπορεί να ακούγεται απαίσιο, αλλά οι διαφημίσεις υποτίθεται ότι θα σας κάνουν να νιώθετε ότι σας λείπει κάτι και στη συνέχεια θα σας πείσουν ότι το προϊόν που προσφέρεται είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να καλύψει αυτήν την τρύπα. Αν το σκεφτείς, πώς μπορεί κάποιος να είναι ποτέ ικανοποιημένος όταν σχεδόν κάθε φορά που ελέγχει το Instagram ή βλέπει τηλεόραση, υπάρχει πάντα κάτι εκεί που του υπενθυμίζει ότι κάτι λείπει από τη ζωή του;

4# Υπερβολικά υψηλές προσδοκίες. Πολλές φορές μπορεί εμείς οι ίδιοι να θέτουμε υπερβολικά ψηλά τον πήχη. Η επαγγελματική επιτυχία, τα ταξίδια, η φήμη, τα χρήματα, η αγάπη, μπορεί να είναι μερικά από τα πεδία που έχεις θέσει υψηλές προσδοκίες, τις οποίες δεν μπορείς να φτάσεις. Είναι σημαντικό να σταματάμε κάθε τόσο να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι πρέπει να κρατάμε τις προσδοκίες σε ρεαλιστικά επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν κάτι καταλήγει λίγο καλύτερα από αυτό που περιμέναμε, είναι εύκολο για εμάς να είμαστε ικανοποιημένοι.

5# Εστιάζεις μόνιμα σε αυτό «που δεν έχεις». Πολλοί άνθρωποι είναι έτσι. Όσο καλή δουλειά κι αν βρουν, όσο καλό σπίτι κι αν αποκτήσουν, όσο καλούς φίλους κι αν έχουν, παντα θα καταλήξουν να εστιάζουν σε αυτό «που δεν έχουν». Ένας τρόπος για να μείνει κανείς μόνιμα δυσαρεστημένος είναι να συνεχίσει να σκέφτεται τι δεν έχει. Αν έχεις μπει σε αυτή την παγίδα, ξεκίνα να κοιτάς αυτά που ήδη έχεις κατακτήσει. Και ίσως θα διαπιστώσεις ότι είναι πιο σημαντικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + ten =