αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν είσαι διατεθειμένος… να κάνεις τη δουλειά»: 5+1 λόγοι για τους οποίους δεν είσαι πετυχημένος

«Δεν είσαι διατεθειμένος… να κάνεις τη δουλειά»: 5+1 λόγοι για τους οποίους δεν είσαι πετυχημένος

Όλοι θέλουν να φτάσουν στην επιτυχία. Αν δεν έχεις καταφέρει να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου, σίγουρα υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό. Όχι, δεν μιλάμε για την «κακή τύχη». Αυτή σίγουρα παίζει τον μικρότερο ρόλο- και αποτελεί μια… εύκολη δικαιολογία για αρκετούς. Τώρα θα δούμε 6 λόγους για τους οποίους δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες. Και όπως θα διαπιστώσεις, όλα είναι στο χέρι σου.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

1# Δεν ξέρεις… ποια επιτυχία θες. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν φτάνουν στην επιτυχία, είναι επειδή δεν ξέρουν ποια είναι η επιτυχία για αυτούς. Ναι, ορίζεται με διαφορετικό τρόπο για τον καθένα. Πρώτα από όλα λοιπόν, σκέψου που θες να φτάσεις.

2# Δεν ξέρεις με τι είσαι παθιασμένος. Όπως έλεγε ο Steve Jobs, μόνο αν είσαι παθιασμένος με αυτό που κάνεις, θα είσαι καλός στη δουλειά σου. Κάνε την δική σου αναζήτηση, και βρες δραστηριότητες ή επαγγέλματα που σου αρέσουν. Μπορεί ακόμα και ένα χόμπι να μετατραπεί σε επάγγελμα και να σου φέρει έσοδα.

3# Δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις την δουλειά. Κανείς από όλους αυτούς που έφτασαν στην επιτυχία, δεν το έκανε χωρίς κόπο. Όλοι αυτοί οι μεγάλοι επιχειρηματίες, για τους οποίους συχνά διαβάζουμε, δούλεψαν σκληρά για να φτάσουν στην κορυφή. Έκαναν τις δικές τους θυσίες. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις την δουλειά, δεν θα φτάσεις στον τελικό προορισμό σου.

4# Δεν έχεις γύρω σου τους σωστούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε. Σίγουρα χρειάζεσαι γύρω σου (και) κάποιους ανθρώπους με παρόμοιες φιλοδοξίες και στόχους με εσένα. Θα έχουν σίγουρα κάποιες χρήσιμες συμβουλές να σου δώσουν. Ενώ θα μπορείτε να ανταλλάξετε και απόψεις για ζητήματα που σας απασχολούν. Επίσης είναι καλό να απομακρυνθείς από αρνητικούς ανθρώπους.

5# Δεν έχεις θετική νοοτροπία. Αυτή μπορεί να επηρεάζεται από τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου ή να βγαίνει από εσένα. Αν βλέπεις συνεχώς εμπόδια και αρνητικές προϋποθέσεις γύρω σου, δεν θα κάνεις ποτέ το μεγάλο βήμα. Προσπάθησε να δεις τα πράγματα θετικά. Και να εντοπίσεις τις ευκαιρίες.

6# Είσαι καλός στις δικαιολογίες. Η… κακή τύχη που λέγαμε και πριν. Είναι κάτι που το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα: Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για να μην κάνεις κάτι. Εκεί καταλήγουν πολλοί. Η κακή τύχη, η έλλειψη χρημάτων ή η έλλειψη… γνωριμιών, είναι μερικές από τις κλισέ δικαιολογίες που ακούμε. Η λύση εδώ είναι ξεκάθαρη: Άσε τις δικαιολογίες στην άκρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + one =