αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔεν αποφασίστηκε «μπλόκο» για το TikTok στις ΗΠΑ

Δεν αποφασίστηκε «μπλόκο» για το TikTok στις ΗΠΑ

Στο τέλος της ημέρας την Κυριακή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκόπευε να αναγκάσει τα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών που διαχειρίζονται η Apple και η Google να καταργήσουν το TikTok. Ωστόσο, μετά από ακρόαση την Κυριακή, ο δικαστής Carl Nichols του Επαρχιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, εξέδωσε διαταγή κατά της απόφασης αυτής.

Ο δικαστής, ωστόσο, δεν εμπόδισε μια πολύ ευρύτερη απαγόρευση που θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει το TikTok άχρηστο.

Η TikTok ανέφερε σε ανακοίνωσή της στον απόηχο της απόφασης: “Είμαστε ικανοποιημένοι που το δικαστήριο συμφώνησε με τα νομικά μας επιχειρήματα και εξέδωσε διαταγή που εμποδίζει την εφαρμογή της απαγόρευσης της TikTok. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας προς όφελος της κοινότητας και των υπαλλήλων μας”.

“Ταυτόχρονα, θα διατηρήσουμε επίσης τον συνεχή διάλογό μας με την κυβέρνηση για να μετατρέψουμε την πρότασή μας, για την οποία ο Πρόεδρος έδωσε την προκαταρκτική έγκρισή του το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε συμφωνία”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για να υποχρεώσει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πωλήσει την πλατφόρμα σε κάποια αμερικανική επιχείρηση, επικαλούμενος απειλή για την “εθνική ασφάλεια” – κατηγορεί από καιρό την TikTok ότι κατασκοπεύει τους χρήστες της για λογαριασμό του Πεκίνου.

Ένα τελευταίο σχέδιο πώλησης, που ανακοινώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, της TikTok Global, στην οποία θα μετέχει η Oracle ως τεχνολογικός εταίρος στις ΗΠΑ και η Walmart ως εμπορικός εταίρος. Οι Αμερικανοί θα έχουν τέσσερις από τις πέντε έδρες του διοικητικού συμβουλίου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =