αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν αξίζω τα πλούτη μου. Κανείς δεν τα αξίζει…»: Ο Bill Gates έδωσε μια χειμαρρώδη συνέντευξη

«Δεν αξίζω τα πλούτη μου. Κανείς δεν τα αξίζει…»: Ο Bill Gates έδωσε μια χειμαρρώδη συνέντευξη

Μερικές δηλώσεις που δεν ακούμε συχνά από πετυχημένους επιχειρηματίες, έκανε ο Bill Gates. Ο ιδρυτής της Microsoft μίλησε στην Daily Mail, και τα όσα είπε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Δεν τα αξίζω τα πλούτη μου. Κανείς δεν τα αξίζει. Προέκυψαν χάρη σε συγκυρίες, τύχη και μέσω των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκα», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ο διάσημος δισεκατομμυριούχος.

Συμπληρώνοντας: «Δούλεψα και εγώ σκληρά βέβαια, και πιστεύω ότι ο τομέας του software είναι προνομιακός».

Παράλληλα, ο Bill Gates τόνισε ότι έχει πληρώσει 10 δισ. δολάρια σε φόρους «αλλά θα έπρεπε να είχε πληρώσει περισσότερα». Και τάχθηκε υπέρ της αύξησης της φορολογίας των πλουσίων. Και μάλιστα θέλει μεγαλύτερη διαφάνεια σε ότι αφορά την φορολογία των τεχνολογικών κολοσσών.

Ο ίδιος είπε κάτι που έχει ξανά πει στο παρελθόν: Πως όταν πεθάνει θέλει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του και όχι να το αφήσει στα παιδιά του. «Δεν πιστεύω ότι με το να δώσω τα χρήματα στα παιδιά μου θα κάνω κάποιο καλό στα ίδια ή στην κοινωνία. Οπότε όσα χρήματα μείνουν αφού κρατήσω μερικά για τα παιδιά μου και για τους φόρους, θα πάνε στο ίδρυμα ‘Bill & Melinda Gates’», σημείωσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =