αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν έχω χρόνο τώρα»: 5 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι σπουδαίοι leaders

«Δεν έχω χρόνο τώρα»: 5 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι σπουδαίοι leaders

Υπάρχουν μερικά πράγματα που… δεν πρέπει να λες. Ειδικά αν θες να θεωρείσαι leader. Ακριβώς επειδή έχεις τη δύναμη να επηρεάσεις τους ανθρώπους, πρέπει να επιλέγεις τις σωστές λέξεις. Να προσέχεις τι λες και πως το λες. Σε αντίθετη περίπτωση, μάλλον θα είσαι ένας κακός ηγέτης.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι 5 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι σπουδαίοι leaders. Είναι μερικά πράγματα που μάλλον πρέπει… να βγάλεις από το λεξιλόγιο σου, αν θες να ηγηθείς σε μια επιχείρηση/ project/ ομάδα.

1# Δεν έχω χρόνο τώρα. Ναι, ένας ηγέτης είναι συνεχώς απασχολημένος. Οι εργασίες και οι συναντήσεις δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά πρέπει πάντα να βρίσκετε χρόνο για να απαντήσετε στην ερώτηση ενός υπαλλήλου/ συνεργάτη. Εάν λέτε συνεχώς σε έναν υπάλληλο “Τώρα δεν είναι καλή στιγμή” ή “Έλα αργότερα”, οι άλλοι θα σταματήσουν να κάνουν ερωτήσεις. Να έχετε πάντα χρόνο για τους υπαλλήλους και τα μέλη της ομάδας σας. Εάν είσαι απασχολημένος εκείνη την ώρα, προγραμμάτισε μια άλλη χρονική στιγμή στην οποία θα απαντήσεις στην ερώτηση που σου έκαναν. Μην τους αγνοείς.

2# Επειδή αυτός είναι ο τρόπος που το κάναμε πάντα. Ένας ισχυρός ηγέτης δεν πρέπει ποτέ να απορρίπτει τις προτάσεις ενός υπαλλήλου/ συνεργάτη λέγοντας ότι κάτι πρέπει να γίνεται με τον τρόπο που γινόταν πάντα. Οι ισχυροί ηγέτες ακούνε και σκέφτονται με ανοιχτό μυαλό. Εάν πιστεύουν πραγματικά ότι η πρόταση ενός υπαλλήλου δεν είναι καλή, θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να εξηγήσουν γιατί. Να είσαι έτοιμος να ακούσεις νέες ιδέες. Και κάπου εκεί συνήθως προκύπτουν και οι μεγάλες καινοτομίες.

3# Αυτό θα το κάνω εγώ. Έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible για το micromanaging. Είναι τότε που ο εργοδότης/ manager ασχολείται… με τα πάντα, κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό που περνάει. Μπορεί να έχει μια μικρή ή μεγάλη ομάδα, αλλά αυτός θέλει να ελέγχει τα πάντα. Ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι σπουδαίοι ηγέτες αντίθετα μπορεί να δώσουν ένα feedback, όμως στην συνέχεια αφήνουν τον άλλο να κάνει την δουλειά. Να προσπαθήσει ξανά και ξανά. Να μάθει και να εξελιχθεί. Κάπως έτσι όλοι γίνονται καλύτεροι και έρχονται σπουδαία αποτελέσματα.

4# Ο υπάλληλος Χ το κάνει καλύτερα από εσένα. Η σύγκριση των εργαζομένων μεταξύ τους είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους μετατροπής των εργασιακών σχέσεων σε αντιπαλότητες. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός πρέπει να είναι υγιής και όχι κακόβουλος. Αναγνώρισε τα επιτεύγματα χωρίς να μειώνεις τους άλλους.

5# Δεν καταλαβαίνεις. Οι αποτελεσματικοί ηγέτες προσλαμβάνουν μόνο έξυπνους ανθρώπους, αλλά λέγοντάς τους αργότερα ότι δεν καταλαβαίνουν κάτι, αυτό υποβαθμίζει τη νοημοσύνη τους. Υπάρχουν παρερμηνείες μέσα στην ομάδα; Προσπάθησε ως ηγέτης να εξηγήσεις τα δεδομένα όσο πιο ξεκάθαρα μπορείς. Αντί να λες ότι οι άλλοι είναι… χαζοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + fifteen =