αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔεν έχεις webcam στo laptop σου; Δεν θα «τρέχουν» τα Windows 11

Δεν έχεις webcam στo laptop σου; Δεν θα «τρέχουν» τα Windows 11

Η Microsoft εξακολουθεί να επεκτείνει τις απαιτήσεις για συσκευές που θα «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Windows 11. Αφού μάθαμε ότι τα Bluetooth και Precision Touchpad θα είναι απαραίτητα στους φορητούς υπολογιστές, η Microsoft αποκάλυψε ότι και η webcam θα είναι επίσης απαραίτητη σύντομα.

Μάλιστα, δεν αρκεί να είναι μία οποιαδήποτε κάμερα, αλλά όπως λέει η εταιρεία τεχνολογίας, πρέπει να είναι HD και με Auto-Exposure. Η κάμερα θα πρέπει να υποστηρίζει τουλάχιστον 15 fps με ανάλυση 1.280 x 720 pixels.

Σύμφωνα με την γνωστή εταιρεία τεχνολογίας, οι βασικοί στόχοι της με τη διάθεση των Windows 11, μεταξύ άλλων, ήταν η βελτίωση της ασφάλειας, της απόδοσης και της παραγωγικότητας. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, οι υπολογιστές που «τρέχουν» τα Windows 11 πρέπει να πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις/ απαιτήσεις.

W11-camera-requirement.webp

Αν και οι απαιτήσεις για τα Windows 11 έχουν εδώ και καιρό γίνει γνωστές, ορισμένες πέρασαν… σε δεύτερη μοίρα καθώς υπήρχαν άλλες που απασχόλησαν περισσότερο τους χρήστες -όπως π.χ. το TPM 2.0. Από το 2023 ωστόσο, για να μπορέσει μία συσκευή, κυρίως φορητή, να «τρέξει» σωστά τα Windows 11 θα πρέπει να ενσωματώνει συγκεκριμένων προδιαγραφών webcam. Η webcam θα πρέπει να υποστηρίζει τουλάχιστον ανάλυση 1.280 x 720 pixels με framerate τουλάχιστον 15 fps και με δυνατότητες Auto White Balance και Auto Exposure.

Windows-11-webcam-specs-1.webp

Μέχρι πρόσφατα, η ύπαρξη μίας ή δυο καμερών (εμπρόσθια και κύρια) ήταν προαιρετική για να «τρέξουν» τα Windows 11 σε έναν φορητό υπολογιστή. Από τη 1η Ιανουαρίου του 2023 ωστόσο, η απαίτηση θα είναι υποχρεωτική, γεγονός που θα αναγκάσει πολλούς κατασκευαστές φορητών υπολογιστών ή tablet να συμπεριλαμβάνουν webcam στον εξοπλισμό τους.

Πηγή: insomnia

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =