αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν έχεις εμπειρία; Αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για την επιτυχία»: Μια ανατρεπτική άποψη από έναν επιχειρηματία

«Δεν έχεις εμπειρία; Αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για την επιτυχία»: Μια ανατρεπτική άποψη από έναν επιχειρηματία

Όταν ξεκινάς την επαγγελματική σου διαδρομή, είναι εύκολο να φοβηθείς μπροστά σε αυτούς που… έχουν περισσότερη εμπειρία από εσένα. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα, όπου σε πολλές περιπτώσεις η μικρή ηλικία και η έλλειψη προηγούμενης εμπειρίας, θεωρούνται αυτομάτως ως μειονέκτημα. Πόσες φορές έχεις ακούσει άλλωστε μια φράση του στιλ: «Αυτός είναι πολύ μικρός για να διαχειριστεί μια επιχείρηση»;

Αλλά σύμφωνα με τον tech επιχειρηματία, Yossi Ghinsberg, η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να είναι αυτό που θα σε φτάσει στην επιτυχία. Και εξηγεί την ανατρεπτική άποψη του.

«Μερικές φορές η εμπειρία είναι ένα εμπόδιο, επειδή διαμορφώνετε το μέλλον σας με βάση την εμπειρία σας στο παρελθόν», τονίζει.

Αντίθετα, ένα “αφελές μυαλό” μπορεί να επιτύχει αυτό που ένας έμπειρος επαγγελματίας δεν θα κάνει ποτέ. «Ένας έμπειρος επαγγελματίας ξέρει τι είναι αδύνατο. Αν ξέρεις ότι είναι αδύνατο, είναι αδύνατο. Αλλά αν δεν γνωρίζεις ότι είναι αδύνατο, ξαφνικά είναι δυνατό», σημειώνει έμπειρος επιχειρηματίας.

«Αυτό το καθαρό μυαλό, αυτή η αφέλεια, είναι μια τεράστια αρετή», τονίζει μιλώντας στο CNBC. Άσε την ηλικία στην άκρη, σε κάθε περίπτωση. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Yossi Ghinsberg μπήκε στο τεχνολογικό επαγγελματικό πεδίο, χωρίς να έχει εμπειρία. Σε ηλικία μετά τα 50. Πειραματίστηκε με πολλά αντικείμενα και τελικά έφτασε στην επιτυχία. Έφτιαξε τις εφαρμογές Headbox και Blinq το 2013 και 2015, αντίστοιχα. μάλιστα, όπως παραδέχεται, πολλοί νέοι άνθρωποι στις επιχειρήσεις του, είχαν μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνων. Φρόντισε όμως να μάθει νέα πράγματα, και να πετύχει τους στόχους του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =