αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Elon Musk θέλει να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη. Και παρουσίασε το σχέδιο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Elon Musk θέλει να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη. Και παρουσίασε το σχέδιο του (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το μέλλον βρίσκεται εκεί πάνω» όπως σημειώνουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, και ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, θέλει μέσω της Spacex να μεταφέρει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη. Με σκοπό στο μέλλον να δημιουργηθεί εκεί μια ανθρώπινη πόλη.

Αυτό το μεγάλο σχέδιο του παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου. Το εντυπωσιακό βίντεο που μπορείτε να δείτε παραπάνω, δείχνει το πως ακριβώς θα γίνει η μεταφορά των ανθρώπων. Μέσω ενός διαστημοπλοίου το οποίο θα χωρά 100 άτομα.

Στο βίντεο φαίνεται το πως ακριβώς θα γίνεται ο ανεφοδιασμός, και όλο το ταξίδι του διαστημικού οχήματος μέχρι που φτάνει στον Άρη. Το κόστος, για κάποιον που θα θέλει να ταξιδέψει στον Άρη, θα είναι περίπου $200.000, με προοπτικές να πέσει στα $100.000 ανά άτομο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Και πότε θα ξεκινήσουν όλα αυτά; O Elon Musk ελπίζει ότι μέσα στο 2018 θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του Διαπλανητικού Συστήματος Μεταφοράς, με τις δοκιμές του πυραύλου να ξεκινούν στα μέσα του 2019 και διάφορες δοκιμές σε τροχιά να ξεκινούν το 2020. Οι πρώτες μη επανδρωμένες πτήσεις για τον Κόκκινο πλανήτη θα ξεκινήσουν λίγο πριν από το 2023.

Πάντως, σίγουρα δεν πρόκειται για μια εύκολη αποστολή. «Οι πρώτοι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν στον Άρη, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ακόμα και να πεθάνουν» σημείωσε ο ιδρυτής της Tesla, κατά τη διάρκεια του event. Όπως είπε ωστόσο, μέσα στα επόμενα 40 με 100 χρόνια, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια ολόκληρη ανθρώπινη πόλη, στον συγκεκριμένο πλανήτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =