αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔίωξη κατά 8 influencers για εξαπάτηση των ακολούθων τους- Πως απέσπασαν εκατομμύρια

Δίωξη κατά 8 influencers για εξαπάτηση των ακολούθων τους- Πως απέσπασαν εκατομμύρια

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατέθεσαν παράλληλες αγωγές εναντίον οκτώ ανθρώπων με ισχυρή επιρροή (influencers) στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι συμμετείχαν σε ένα σύστημα χειραγώγησης μετοχών, με το οποίο απέσπασαν από τους ακολούθους τους ποσά της τάξεως των 100 εκατ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το CNN.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι κατηγορούνται για απάτη 7 αυτοαποκαλούμενοι… οικονομικοί γκουρού. Σύμφωνα με την SEC, οι επτά «γκουρού» χρησιμοποίησαν το Twitter καθώς επίσης και την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Discord για να προωθήσουν ορισμένες μετοχές σε «εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους» και στη συνέχεια πούλησαν «αθόρυβα» τα δικά τους «κομμάτια» μετά από την αύξηση των τιμών των μετοχών.

Ο όγδοος κατηγορούμενος, ο οποίος κατονομάζεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και είναι ένας δημιουργός podcast ονόματι Ντάνιελ Νάτι, γνωστός και ως «Deity of Dips», κατηγορήθηκε για συνέργεια και υποκίνηση του συστήματος.

Ο Νάιτ, συνδιοργανωτής ενός δημοφιλούς podcast, χρησιμοποίησε το πρόγραμμα αυτό για να προωθήσει πολλούς από όσους βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι και ωφελήθηκε οικονομικά από τη φερόμενη απάτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eight =