αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔήμος έδωσε 40.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρία για να μαζέψει τα νεράντζια από τα δέντρα

Δήμος έδωσε 40.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρία για να μαζέψει τα νεράντζια από τα δέντρα

Συνολικά 40.000 ευρώ ξόδεψε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού για να μαζευτούν τα νεράντζια από τα δέντρα του Δήμου. Με τα χρήματα να πηγαίνουν σε ιδιωτική εταιρία η οποία ανέλαβε το έργο, όπως σημειώνει το ethnos.gr.

Εντυπωσιακό είναι όμως και το σκεπτικό στο οποίο στηρίχθηκε η διοίκηση όταν εισηγήθηκε το μέτρο τον περασμένο Φεβρουάριο: «Ο δήμος μας διαθέτει χιλιάδες νεραντζιές στα πεζοδρόμιά του, οι οποίες, λόγω της πλούσιας καρποφορίας τους, ευθύνονται για τη δημιουργία ρύπανσης, εστίες μόλυνσης».

Παρακάτω σημείωνε ότι πρέπει να βρεθεί εργολάβος, καθώς διατίθενται μόνο 16 εργαζόμενοι για κηπουρικές εργασίες και δεν προλαβαίνουν να κόψουν τα νεράντζια από 4.450 δέντρα.

Πάντως, εάν στο μέλλον αποφασίσουν και άλλοι δήμοι να πληρώσουν εργολάβο για να απομακρύνει νεράντζια και άλλα ρυπαρά γεννήματα της φύσης, δεν θα χρειάζεται καν να επεξηγούν τον λόγο. Σε διάταξη νομοσχεδίου, αυτού που ονομάστηκε «αναπτυξιακό», προβλέπεται ότι οι δήμοι θα μπορούν να αναθέτουν σε εργολάβους υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού χωρίς να τεκμηριώνεται η αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών με ίδια μέσα του δήμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 3 =