αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι περνούν χρόνο μόνοι και το απολαμβάνουν

Δέκα πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι περνούν χρόνο μόνοι και το απολαμβάνουν

Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί, αλλά είναι χρήσιμο να περνάς χρόνο μόνος. Ειδικά στην γρήγορη και… θορυβώδη εποχή που ζούμε.

Είναι τότε που θα «καθαρίσεις» το μυαλό σου και -γιατί όχι- μεγάλες ιδέες μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα κάθε χρόνο, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Ο Gates φτάνει με ελικόπτερο ή υδροπλάνο στην απομονωμένη καλύβα. Περνά τις ώρες του εκεί, διαβάζοντας μηνύματα από εργαζομένους της Microsoft, τα οποία αφορούν νέες καινοτομίες ή πιθανές επενδύσεις. Το κάνει μάλιστα τόσο έντονα, που φτάνει να διαβάζει ως και 18 ώρες την ημέρα.

Αυτή είναι μια σπουδαία τακτική του Bill Gates. H δουλειά που έκανε κατά τις solo εβδομάδες στο παρελθόν, οδήγησαν την Microsoft στο να δημιουργήσει τον Internet Explorer το 1995. Και άλλα διάσημα projects που είδαμε ανά τα χρόνια.

Το αμερικανικό thoughtcatalog.com έφτιαξε μία ενδιαφέρουσα λίστα με μερικά πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι αγαπούν να περνούν χρόνο μόνοι. Εδώ είναι 10 από αυτά.

1- Ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο δεν έχεις σχέδια, δεν έχεις ευθύνες και δεν είσαι υποχρεωμένος να παρευρεθείς κάπου, κατατάσσεται ως ένα από τα καλύτερα Σαββατοκύριακα που μπορείς να έχεις.

2- Μερικές φορές οι φίλοι θα προσπαθήσουν να κάνουν σχέδια μαζί σου και ίσως δεν έχεις κανένα λόγο να αρνηθείς, εκτός από το γεγονός ότι θέλεις απλώς να είσαι μόνος εκείνη την ημέρα. Το σχέδιό σου είναι… να μην έχεις σχέδια.

3- Ένα καλό μουσικό άλμπουμ, βιβλίο ή τηλεοπτική σειρά μπορεί να κρατήσει την προσοχή σου πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσε οποιοδήποτε πάρτι, κλαμπ ή μπαρ.

4- Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να σχεδιάζεις ένα μακρύ, σόλο οδικό ταξίδι, γιατί ξέρεις ότι θα είσαι σε θέση να αναλύσεις τις σκέψεις σου, να ακούς τη μουσική σου και διαβάζεις τα βιβλία σου για ώρες.

5- Όταν οι άλλοι άνθρωποι λένε ότι δεν μπορούν να φάνε μόνοι τους σε ένα εστιατόριο, πραγματικά απορείς. Αυτή είναι μια από τις απλές απολαύσεις της ζωής! Φαγητό, ένα βιβλίο και καμία συνομιλία. Τέλεια.

6- Αν κάποιος που σε ήξερε επρόκειτο να σε περιγράψει, μία από τις λέξεις που θα χρησιμοποιούσε εμφατικά για να το κάνει είναι: ανεξάρτητος/η.

7- Πάντα εργάζεσαι για ένα project –ακόμα και κάτι καλλιτεχνικό– και αρχίζεις να θυμώνεις αν δεν έχεις καταφέρει να το δουλέψεις για λίγες μέρες.

8- Όταν θέλεις να βγεις με άλλους ανθρώπους, προτιμάς να τους βλέπεις έναν προς έναν ή σε μια μικρή ομάδα. Όσο πιο οικεία και βαθιά είναι η συζήτηση, τόσο το καλύτερο.

9- Θα προτιμούσες πολύ περισσότερο να κάνεις μια πεζοπορία ή να πας στην παραλία μόνος, παρά με οποιονδήποτε άλλο. Κάτι που δεν σημαίνει ότι δεν σου αρέσει να πηγαίνεις με κόσμο, αλλά είναι απλώς μια πιο ελκυστική εμπειρία όταν το κάνεις μόνος σου.

10- Το να ταξιδέψεις μόνος σου σε ένα νέο μέρος (ακόμα κι αν το νέο μέρος είναι μόλις δέκα μίλια μακριά) είναι καταπληκτική ιδέα για εσένα. Το να ζεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια σου χωρίς τη γνώμη κανενός άλλου δεν είναι απλώς μια επιθυμία, αλλά είναι μια ουσιαστική σου ανάγκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 1 =