αρχικηVIRALΔέκα παλιά πράγματα που μπορεί να έχεις στο σπίτι σου, και σήμερα αξίζουν μια περιουσία

Δέκα παλιά πράγματα που μπορεί να έχεις στο σπίτι σου, και σήμερα αξίζουν μια περιουσία

Αυτό ακριβώς θέλουμε όλοι να ακούσουμε σήμερα: ότι μπορεί να κρύβουμε στο σπίτι μας έναν χαμένο θησαυρό, ο οποίος ίσως έχει τη μορφή ενός παλιού δίσκου, ενός παιχνιδιού ή κουζινικών ειδών. Δείτε παρακάτω τα 10 πράγματα που πιθανόν να έχετε καταχωνιασμένα κάπου στο σπίτι σας – μην ξεχάσετε να ψάξετε και στην αποθήκη και στο πατάρι:

1. Το βινύλιο του Diamond Dogs του David Bowie

Η αξία αυτού του άλμπουμ σε βινύλιο βρίσκεται στην τέχνη του εξωφύλλου του. Στην πρώτη του κυκλοφορία, το κάτω μισό σώμα του Bowie είχε αντικατασταθεί από το σώμα ενός σκύλου, αλλά καθώς αυτό άγχωσε τη δισκογραφική, άλλαξαν την εικόνα. Τα λίγα πρωτότυπα που κυκλοφόρησαν, φτάνουν στην τιμή των 3.500 χιλ. δολαρίων.

2. Ρετρό videogames

Υπάρχουν αρκετά πολύ σπάνια και ακριβά παιχνίδια Super Nintendo που σίγουρα δεν είναι κρυμμένα σε μια αποθήκη να πιάνουν σκόνη. Ωστόσο, κάποια πιο κλασσικά όπως τα Super Mario RPG, Mega Man X3, Harvest Moon, και Chrono Trigger ήταν αρκετά κοινά αλλά πλέον, αρκετά σπάνια – ώστε σήμερα να ”πιάνουν” μέχρι και 600 δολ.

3. Οτιδήποτε της Polly Pocket

Η τρέλα με τα Polly Pocket στα ’90s γέννησε μια σειρά από παιχνίδια που λάτρεψαν τα παιδιά – σήμερα, έχουν πάρει σειρά στο eBay και μάλιστα, φτάνοντας αρκετά αξιόλογες τιμές. Μια γρήγορη αναζήτηση έδειξε ότι η συλλογή Peter Pan Polly Pocket αγγίζει τα 300 δολ. και ότι ένα σπίτι Polly Pocket φτάνει τα 250 δολ.

4. Τα τεύχη κόμιξ που ενέπνευσαν τις ταινίες που βλέπουμε σήμερα στο σινεμά

Ανοίξτε την τηλεόραση και τι βλέπετε; Υπερήρωες σε κάθε κανάλι. Αν όμως είχατε στην ιδιοκτησία σας τα πρωτότυπα κόμιξ – ιδίως αυτά που γράφτηκαν το ’70 και φέρουν την υπογραφή του Jack Kirby, έχετε υπόψη σας ότι ένα τεύχος μπορεί να φτάσει τα 50 δολ.

5. Κάρτες Πόκεμον

Τις μαζεύατε κι εσείς όλες αυτές τις κάρτες με Πόκεμον για να τις ανταλλάξετε με φίλους σας; Αν τυχόν τις έχετε καταχωνιασμένες σε κανένα συρτάρι, ψάξτε τα πιο σπάνια – ένα Charizard με ολογράφημα Charizard πωλήθηκε για 12 χιλ. δολάρια.

6. Κινέζικα πορσελάνινα σετ

Τα κλασσικά κινέζικα σερβίτσια έχουν αποκτήσει μεγάλη αξία (θυμόσαστε που σας το έλεγε η γιαγιά σας;), επομένως αν έχετε ένα ολοκληρωμένο σετ σε καλή κατάσταση, ένας αντικέρ μπορεί να σας κάνει μια καλή εκτίμηση που μπορεί να ξεπεράσει τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε αξία.

7. Κλασσικά πυρέξ

Ένα ακόμη trend που χρωστάμε στους hipsters: τα vintage Pyrex. Όσο κι αν σας μοιάζει παράλογο, αυτή τη στιγμή πωλούνται στο eBay για 250 και 300 δολάρια, είτε για μεμονωμένα τεμάχια, είτε για σετ.

8. Παλιές γραφομηχανές

Η παλιά, ξεχασμένη γραφομηχανή που έχετε ξεχάσει σε κάποιο κουτί, μπορεί στα δικά σας μάτια να είναι άχρηστη ωστόσο κρύβουν μεγάλη αξία. Επίσης, έχετε δοκιμάσει να δακτυλογραφήσετε σε μία; Είναι τόσο σκληρά τα πλήκτρα που αξίζουν πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση οι παλαιότερες γραμματείς. Οι τιμές τους στο eBay ξεκινάνε από 200 δολάρια, ενώ αν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να φτάσουν τα 500 – εν τούτοις όλα εξαρτώντα από τη μάρκα και τον τόπο κατασκευής της, άρα πριν την «ανεβάσετε» online βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την αξία της.

9. Οι παλιές κούκλες He-Man, G.I. Joe και Transformers

Αυτοί οι τρεις ήταν οι μεγάλοι ήρωες των παιδιών που μεγάλωσαν τη δεκαετία του ’80 και σήμερα, μπορούν να πιάσουν μια καλή τιμή, ακόμη κι αν είναι παλιά και χρησιμοποιημένα. Ανάλογα με την κατάστασή τους, οι τιμές ξεκινούν από 50 και μπορεί να φτάσουν τα 250 δολάρια. Αν βέβαια σας έχει μείνει κάτι ”του κουτιού” τότε μπορεί και να πιάσατε λαχείο – ένα σετ του Masters of the Universe Eternia πωλήθηκε στο eBay για 10 χιλ. δολάρια.

10. Τα πρώτα παιχνίδια Star Wars

Όταν η πρώτη ταινία βγήκε στους κινηματογράφους, ζούσαμε τέτοιες εποχές ώστε να μην συνοδευτεί με μια μεγάλη καμπάνια με διάφορα παιχνίδια και αξεσουάρ. Έτσι, όταν τελικά η ταινία έγινε τεράστια επιτυχία, έτρεξαν να κατασκευάσουν κάποια παιχνίδια και αυτά είναι που σήμερα μπορεί να φτάσουν μέχρι και 3.000 δολ.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =