αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔέκα λόγοι για τους οποίους δεν έχεις γίνει ακόμα πλούσιος

Δέκα λόγοι για τους οποίους δεν έχεις γίνει ακόμα πλούσιος

Πολλές φορές λέμε ότι δεν έχουμε καταφέρει να γίνουμε πλούσιοι λόγω… εξωτερικών παραγόντων. Το κακό οικονομικό περιβάλλον, οι λάθος επιρροή από άλλους ή η κακή τύχη, είναι ίσως μερικές από τις πιο συνηθισμένες δικαιολογίες. Και ενώ κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια μπορεί να παίζουν τον ρόλο τους, υπάρχει κάτι που μετρά ακόμα περισσότερο: Οι δικές μας επιλογές.

Το αμερικανικό Money.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Και παραθέτει 10 λόγους για τους οποίους δεν έχεις γίνει ακόμα πλούσιος. Είναι λάθη που κάνεις εσύ, και μπορείς φυσικά να τα διορθώσεις. Πόσα από αυτά βλέπεις στον εαυτό σου;

1# Ξοδεύεις χρήματα σαν να είσαι ήδη πλούσιος. Οκ, φαίνεται ωραίο να έχεις ένα ακριβό αυτοκίνητο ή να αγοράζεις συχνά ακριβά ρούχα. Αλλά με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα καταφέρεις ποτέ να κάνεις σοβαρές οικονομικές κινήσεις και να γίνεις πλούσιος. Αφού όλα τα χρήματα σου ξοδεύονται σε ανούσια πράγματα.

2# Δεν έχεις πλάνο. Ένα πράγμα που λένε οι οικονομικοί σύμβουλοι είναι ότι πρέπει να έχεις οικονομικό πλάνο. Δες που ξοδεύεις τα χρήματα σου, πόσα χρήματα εισπράττεις, και φτιάξε ένα βιώσιμο μακροπρόθεσμο πλάνο.

3# Δεν έχεις χρήματα στην άκρη. Αν είσαι «οριακά» κάθε μήνα, μάλλον δεν θα γίνεις ποτέ πλούσιος. Προσπάθησε να βάζεις λίγα χρήματα στην άκρη. Και στην συνέχεια επένδυσε αυτό το κεφάλαιο όπως θέλεις.

4# Ξεκινάς αργά. Συνήθως αφήνουμε την αποταμίευση ή την οικονομική οργάνωση… για αργότερα μέσα στον μήνα. ‘Η μέσα στον χρόνο. Αλλά μάντεψε: Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσεις, τόσο το καλύτερο.

5# Παραπονιέσαι συνεχώς. Είπαμε μερικές από τις δικαιολογίες που ακούμε συχνά, στην αρχή του κειμένου. Τώρα ήρθε η ώρα να τις αφήσεις στην άκρη, και να κάνεις πράξεις. Αν μείνεις στα… παράπονα, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

6# Ζεις μόνο για το σήμερα. Αν πας στην λογική «buy now, worry later», δεν θα καταφέρεις ποτέ να ορθοποδήσεις οικονομικά. Άλλαξε την νοοτροπία σου, εστιάζοντας στο «save now, get rich later».

7# Τα επενδύεις όλα σε μια μεριά. ΟΚ, μπορεί να είσαι αρκετά τυχερός. Να επενδύσεις όλα σου τα χρήματα σε μια μεριά και να κερδίσεις. Όπως γίνεται με το Λόττο. Αλλά πόσες πιθανότητες έχει να γίνει αυτό; Λίγες. Είναι καλύτερο να επενδύεις «σπαστά», σε διάφορα projects.

8# Αυτοματοποίηση. Είναι εύκολο να παρασυρθείς και να σπαταλήσεις περισσότερα χρήματα από όσα πρέπει. Αν θέλεις να είσαι πιο σίγουρος με τα χρήματα που ξοδεύεις, τότε πρέπει να βάλεις στην ζωή σου την αυτοματοποίηση. Κάποια συγκεκριμένες οικονομικές κινήσεις να γίνονται αυτόματα κάθε μήνα. Υπάρχουν apps που μπορούν να σε βοηθήσουν, αλλά και επιλογές μέσω του web banking σου.

9# Αναβάλεις. Θεωρείς ότι δεν χρειάζεται να βιαστείς. Θα έρθει μια καλή δουλειά ή θα κερδίσεις… το λαχείο και έτσι όλα θα φτιάξουν. Όπως είπαμε όμως, πρέπει να ξεκινήσεις τώρα την οικονομική οργάνωση σου. Τίποτα δεν θα γίνει μαγικά.

10# Παρασύρεσαι. Μπορεί να έφτιαξες το πλάνο σου, αλλά αυτό να καταστράφηκε σε μια στιγμή, που βρέθηκες έξω με φίλους. Με απλά λόγια, παρασύρεσαι εύκολα. Φρόντισε να τηρείς το πλάνο που έχεις φτιάξει. Αλλιώς θα είσαι συνεχώς χωρίς πολλά χρήματα στην τσέπη. Και θα ξοδεύεις για πράγματα που μάλλον δεν χρειάζεσαι πραγματικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 5 =