αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα κινήσεις για να γίνεις ασταμάτητος

Δέκα κινήσεις για να γίνεις ασταμάτητος

Πολλοί άνθρωποι είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Μερικοί είναι ακόμη και κορυφαίοι στο πεδίο τους. Λίγοι όμως είναι εντελώς ασταμάτητοι.

Όσοι είναι ασταμάτητοι, κινούνται στον δικό τους ρυθμό. Δεν ανταγωνίζονται κανέναν εκτός από τον εαυτό τους. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνουν – το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αντιδράσεις στην κίνηση τους. Ακόμα κι αν δεν σε ανταγωνίζονται, σε κάνουν να θες να τους ανταγωνιστείς.

Αλλά πως μπορεί κάποιος να μπει σε αυτή την ειδική κατηγορία; Εδώ είναι 10 κινήσεις που θα σε ωθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό Success.com.

1. Μην το σκέφτεσαι υπερβολικά– γνώριζε και πράξε. Αντί να αναλύετε και να σκέφτεστε υπερβολικά μια κατάσταση, δράστε. Συντονισμένοι με τις αισθήσεις σας και με απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, κάντε αυτό που ενστικτωδώς νιώθετε ότι πρέπει να κάνετε. Όπως έχει πει η Oprah: «Κάθε σωστή απόφαση που έχω πάρει ποτέ προέρχεται από το ένστικτο μου. Κάθε λάθος απόφαση που έπαιρνα ήταν αποτέλεσμα του ότι δεν άκουσα τη φωνή του εαυτού μου». Τη στιγμή που αρχίζεις να αναλύεις υπερβολικά, έχεις ήδη χάσει. Η γρήγορη σκέψη και η δράση, μπορούν να σε φέρουν ένα βήμα πιο μπροστά.

2. Να είστε πάντα προετοιμασμένοι ώστε να έχετε την ελευθερία να ενεργείτε βάσει του ενστίκτου. Ενώ όλοι οι άλλοι χαλαρώνουν, εσείς να εξασκείστε και να τελειοποιείστε. Να είσαι όσο καλύτερα προετοιμασμένος μπορείς. Έτσι ο εγκέφαλος θα έχει απεριόριστη ελευθερία να… παραβιάζει τους κανόνες και να δημιουργεί. «Με ενισχυμένη συνείδηση, ο χρόνος θα… επιβραδυνθεί για εσάς. Θα δείτε τα πράγματα σε πολύ περισσότερα καρέ από ότι οι άλλοι. Ενώ οι άλλοι προσπαθούν να αντιδράσουν στην κατάσταση, εσείς θα μπορείτε να χειριστείτε και να τροποποιήσετε την κατάσταση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας» σημειώνει το Success.com.

3. Μην παρακινείστε από τα χρήματα ή οτιδήποτε εξωτερικό. Το boost και η έμπνευση πρέπει να έρχεται κυρίως από μέσα σας. Μην παρακινείστε από το χρήμα ή από άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Συνέχισε να κάνεις την προσπάθεια σου και να επεκτείνεις τα όρια σου.

4. Να έχετε πάντα τον έλεγχο. Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους, προσπαθήστε να ελέγχετε το σώμα σας, το πώς περνάτε το χρόνο σας και πόσο καιρό μένετε στη άνεσης ζώνη σας. Δράσε με βάση το ένστικτο, όχι την παρόρμηση. Το ότι μπορείς, δεν σημαίνει ότι το κάνεις. Και όταν κάνεις κάτι, είναι επειδή το θέλεις, όχι επειδή πρέπει.

5. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Μήπως είσαι σε μία δουλειά που μισείς; Μήπως είσαι σε μία κατάσταση στη ζωή σου που δεν σου αρέσει; Δες την αλήθεια και προσπάθησε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Να έχεις τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση για να ζήσεις τη ζωή με τους δικούς σου όρους. Όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου, άλλαξε το. Αμέσως.

6. Μην φοβάστε τις συνέπειες της αποτυχίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν… κοντά στο έδαφος, όπου είναι ασφαλές. Αν πέσουν, δεν θα πονέσει τόσο άσχημα. Αλλά όταν επιλέγετε να πετάξετε ψηλά, η πτώση μπορεί να σας πονέσει. Και να είσαι ΟΚ με αυτό. Δεν υπάρχει ταβάνι και δεν υπάρχει πάτωμα. Είναι όλα στο κεφάλι σου. Αν κάτι πάει στραβά, αν «αποτύχεις», προσαρμόζεσαι και συνεχίζεις.

7. Μην ανταγωνίζεσαι τους άλλους. Κάνε τους άλλους να σε ανταγωνιστούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι ανταγωνίζονται με άλλους ανθρώπους. Ως αποτέλεσμα, μιμούνται και αντιγράφουν αυτό που «δουλεύει». Κάνε κάτι διαφορετικό: Άσε πίσω κάθε ανταγωνισμό. Ο ανταγωνισμός με άλλους δεν έχει απολύτως κανένα νόημα για εσένα. Μόνο σε βάζει σε συγκεκριμένα πλαίσια. Κάνε τις κινήσεις σου και βάδισε στον δικό σου μονοπάτι.

8. Μην σταματάς ποτέ να μαθαίνεις. Όταν θέλεις να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις, δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις. Δεν σταματάς ποτέ να βελτιώνεσαι και να ακονίζεις τις δεξιότητες και τις γνώσεις σου. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, είναι σε μία φάση συνεχούς μάθησης. Για αυτό παραμένουν στην κορυφή.

9. Μην διαλυθείς… από την επιτυχία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν την επιτυχία, την εξουσία ή τα προνόμια. Τους καταστρέφουν. Τους κάνει να βαλτώνουν. Όταν παίρνουν αυτό που θέλουν, σταματούν να κάνουν τα ίδια πράγματα που τους οδήγησαν εκεί. Ο εξωτερικός θόρυβος γίνεται πολύ έντονος. Αλλά κανένας εξωτερικός θόρυβος δεν μπορεί σε να ωθήσει περισσότερο από τη δική εσωτερική φωνή. Συνέχισε να δουλεύεις και να γίνεσαι όλο και καλύτερος. Ακόμα κι αν έχεις φτάσει στην επιτυχία.

10. Ξεκίνα πριν να είσαι έτοιμος. «Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν από 20 χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα», λέει μια Κινεζική παροιμία. Οι περισσότεροι περιμένουν. Πιστεύουν ότι μπορούν να ξεκινήσουν μόνο αφότου έχουν αρκετό χρόνο, χρήματα, διασυνδέσεις. Περιμένουν μέχρι να νιώσουν «ασφαλείς». Αντίθετα, οι ασταμάτητοι άνθρωποι ξεκίνησαν πέρυσι. Ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια πριν καν καταλάβουν τι έκαναν. Ξεκίνησαν πριν να έχουν πολλά χρήματα. Ξεκίνησαν πριν πάρουν όλες τις απαντήσεις. Ξεκίνησαν όταν κανείς άλλος δεν τους πίστευε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλεις να φαίνεσαι πιο χαρισματικός; Τότε πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου 1 απλή ερώτηση, σύμφωνα με τους ερευνητές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − twelve =