αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γυρνάς στα θρανία»: 4+1 λάθη που κάνεις όταν… δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο επαγγελματικό βήμα σου

«Γυρνάς στα θρανία»: 4+1 λάθη που κάνεις όταν… δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο επαγγελματικό βήμα σου

Μπορεί να έχεις φέρει καλά αποτελέσματα στην μέχρι τώρα διαδρομή σου. Μπορεί και όχι τόσο καλά. Αλλά έχεις φτάσει σε ένα σημείο που… δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο επαγγελματικό βήμα σου. Κάπου εκεί τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Οι επιλογές μπροστά σου δεν είναι ξεκάθαρες, εσύ δεν ξέρεις ποια είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ την ίδια στιγμή ακούς πολλές διαφορετικές γνώμες από άλλους.

Και ενώ προσπαθείς να βάλεις σε μια σειρά τις σκέψη σου, ίσως είναι χρήσιμο να διαβάσεις μια λίστα που έφτιαξε το Forbes. Τι λέει αυτή; Παραθέτει τις 5 λάθος κινήσεις που κάνεις, όταν δεν ξέρεις τι θέλεις στην ζωή σου. Και είναι λάθη που μπορούν να σε γυρίσουν ακόμα πιο πίσω.

1# Είσαι έτοιμος να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά. Ναι, αυτό μπορεί να σου πληρώσει κάποιους λογαριασμούς και να σε κάνει να φανείς χρήσιμος. Αλλά δεν θα σε ωφελήσει μακροπρόθεσμα, αν η δουλειά δεν «ταιριάζει» με αυτό που θες να κάνεις στην ζωή σου. Την ίδια στιγμή θα σου αποσπά όλη την ενέργεια.

2# Επιστροφή στα θρανία. Αυτό δεν είναι πάντα κακό. Αλλά από την άλλη μεριά, ένα χαρτί δεν σου εξασφαλίζει μια νέα ή μια καλύτερη καριέρα. Εξέτασε πρώτα ποια είναι η δουλειά που θέλεις να κάνεις. Και μόνο αν είναι απαραίτητο ένα πτυχίο, πάρε την απόφαση να επιστρέψεις στα θρανία. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να χάσεις χρόνο και χρήμα.

3# Προαγωγή σε έναν ρόλο που δεν θες. Αν είσαι σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει, λίγα θα αλλάξουν αν πάρεις μια προαγωγή σε ένα ρόλο που επίσης δεν θες. Ακόμα και με περισσότερα χρήματα. Είναι πολύ πιθανό να παραιτηθείς στην συνέχεια.

4# Μένεις εκεί που είσαι επειδή… δεν ξέρεις τι άλλο να κάνεις. Είναι κάτι που βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Εργαζομένους που είναι σε θέσεις που δεν τους αρέσουν, δεν πληρώνονται καλά και δεν υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης. Όπως είναι λογικό, όλα αυτά φέρνουν γκρίνια. Αλλά… κανείς δεν παίρνει την απόφαση να δεις τις άλλες επιλογές του.

5# Πηδάς από το πλοίο χωρίς άλλο σχέδιο. Είπαμε, χρειάζονται τολμηρές κινήσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να κάνεις την «μεγάλη έξοδο» από μια δουλειά, χωρίς να έχεις ένα άλλο πλάνο. Πρώτα δες με ψυχραιμία τις επιλογές σου. Μετά κάνε τις κινήσεις σου. Αυτή είναι η πιο λογική σειρά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + eight =