αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιώργος Χατζηγεωργίου: «Ξεκινήσαμε το Skroutz πριν 16-17 χρόνια χωρίς να έχουμε κανένα πλάνο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Χατζηγεωργίου: «Ξεκινήσαμε το Skroutz πριν 16-17 χρόνια χωρίς να έχουμε κανένα πλάνο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το ξεκίνημα του Skroutz και την μετέπειτα «εκτόξευση» της εταιρίας, μίλησε ο συνιδρυτής και CEO του Skroutz, Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Innovative Greeks του ΣΕΒ, η πλατφόρμα ξεκίνησε πριν 16-17 χρόνια και μάλιστα οι 3 ιδρυτές δεν είχαν κανένα συγκεκριμένο πλάνο στα χέρια τους. «Ήταν ένα παιχνίδι της στιγμή», θυμάται ο ίδιος. Εξηγώντας ότι εκείνη την περίοδο είχε αρκετό ελεύθερο χρόνο και του άρεσε να πειραματίζεται ως προγραμματιστής. Έκανε λοιπόν την πρωινή δουλειά του ως προγραμματιστής σε μια εταιρία, και στον ελεύθερο χρόνο του ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο Skroutz.

«Θεώρησα ότι είναι μια καλή ιδέα και είπα ‘ας το δοκιμάσω’. Από εκεί και πέρα ούτε που κατάλαβα πως προχώρησε, γιατί υπήρχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Εντάξει, στην αρχή όταν λέγαμε ανταπόκριση εννοούσαμε 100 επισκέψεις την ημέρα. Αλλά για εμένα ήταν πολύ αυτό, την εποχή εκείνη», εξηγεί ο CEO.

Όπως λέει, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια ο ίδιος και οι άλλοι συνιδρυτές σταμάτησαν τις πρωινές δουλειές τους και η εταιρία άρχισε πλέον να τρέχει σε πιο επαγγελματικό πλαίσιο.

Μάλιστα όταν ξεκίναγε το Skroutz δεν υπήρχε όλο αυτό το επιχειρηματικό σύστημα με το εξωτερικό funding που βλέπουμε σήμερα. «Έτσι όπως το είχαμε οργανώσει, στην αρχή ήμασταν μόνο οι 3 founders. Δεν είχαμε κάνει καμία πρόσληψη. Βάζαμε τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τα ξαδέρφια μας να βοηθάνε. Αλλά ουσιαστικά για 2 χρόνια το κάναμε fund εμείς με το να μην πληρωνόμαστε» λέει. «Είχαμε είτε τις πρωινές μας δουλειές, είτε μετά για κάποιο διάστημα δεν πληρωνόμασταν από το Skroutz με τη λογική ‘όσο αντέξουμε με τις δυνάμεις μας και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε’», συμπληρώνει. Όπως θυμάται, μέσα σε αυτό το διάστημα το Skroutz κατάφερε τελικά να έχει ένα μικρό τζίρο για να ζει τους 3 ιδρυτές.

Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε και την «γρήγορη διαδικασία» με την οποία αναγκάζονται να τρέξουν σήμερα πολλές startups, ψάχνοντας για χρηματοδοτήσεις και εκρηκτική ανάπτυξη μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα. «Θεωρώ ότι είναι μια στρέβλωση όλη αυτή η ταχύτητα και η πίεση. Και κυρίως η λογική του γρήγορου πλουτισμού» τόνισε μεταξύ άλλων ο συνιδρυτής του Skroutz.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του:

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + twenty =