αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Για πόσο καιρό είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις;»

«Για πόσο καιρό είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις;»

O Jack Ma πέτυχε τον δικό του «άπιαστο στόχο». Είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε την Alibaba και σήμερα έχει μια περιουσία που φτάνει τα 35 δισ. δολάρια. Ενώ εδώ και μερικούς μήνες έχει αποχωρήσει από το «τιμόνι» της εταιρίας.

Μέσα σε όλη αυτή τη διαδρομή, έχει δώσει τις δικές του συμβουλές προς τους νέους επιχειρηματίες. Ανάμεσα σε άλλα, ο Jack Ma θεωρεί πως ο κάθε νέος επιχειρηματίας ή ο κάθε άνθρωπος που έχει βάλει έναν μεγάλο στόχο, πρέπει να κάνει στον εαυτό του μια ερώτηση.

«Πόσα χρόνια θα προσπαθήσεις για να πετύχεις τον στόχο σου;», ρωτά ο γνωστός επιχειρηματίας.

Και συμπληρώνει: Πολλοί πιστεύουν ότι θα πετύχουν τον επόμενο μήνα, τον επόμενο χρόνο ή την επόμενη εβδομάδα. «Ξεχάστε το. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα σε αυτό τον κόσμο», τονίζει ο Jack Ma. Θυμάται επίσης το δικό του story. Ξεκίνησε χωρίς να έχει πολλά χρήματα στη διάθεση του ή καλές γνωριμίες. Με 18 ανθρώπους στο διαμέρισμά του, ίδρυσε την Alibaba και η ιστορία είναι από εκεί και πέρα γνωστή. Ξεκίνησε με λεφτά φίλων του, το 1995.

Ήξερε όμως ένα πράγμα: Ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα κερδίσει. Έβλεπε μακροπρόθεσμα. Δίνει και ένα ωραίο παράδειγμα: Αν θέλεις απλά να ζεις χαρούμενος, θα ζήσεις λίγο. Αν θες να ζήσεις περισσότερο, πρέπει να δυσκολευτείς. Πρέπει να… γυμνάζεσαι κάθε ημέρα, όπως λέει χαριτολογώντας ο Jack Ma.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι νέοι, είναι να ξεκαθαρίσουν το σε πόσα χρόνια θέλουν να είναι πετυχημένοι. Όπως εξηγεί ο Mr Alibaba, αν πιστεύεις ότι θα είσαι πετυχημένος σε 3 χρόνια, προετοιμάσου για 10 χρόνια. Αν πιστεύεις ότι θα γίνει σε 10 χρόνια, προετοιμάσου για 15 χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 2 =