αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓια πρώτη φορά 24ωρη απεργία σε κατάστημα Jumbo. Με αφορμή το άνοιγμα όλες τις Κυριακές

Για πρώτη φορά 24ωρη απεργία σε κατάστημα Jumbo. Με αφορμή το άνοιγμα όλες τις Κυριακές

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για την απόφαση των Jumbo να ανοίγουν κάποια καταστήματα τους όλες τις Κυριακές του έτους. Συγκεκριμένα, σε αυτό το μοντέλο μπαίνουν τα καταστήματα της αλυσίδα σας σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Η απόφαση αυτή έχει φέρει αρκετές αντιδράσεις. Και τώρα θα δούμε για πρώτη φορά 24ωρη απεργία σε κατάστημα Jumbo. Συγκεκριμένα, για την ερχόμενη Κυριακή το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στο τοπικό κατάστημα καλώντας σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ έξω από το χώρο του καταστήματος.

Σε κάλεσμά της στην απεργία η Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας σημειώνει: «Οι εμποροϋπάλληλοι μετατρέπονται σε σύγχρονους σκλάβους για τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου. Εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που βιώνουν ήδη την κατάργηση του 8ωρου θα χάσουν κάθε δικαίωμα στην προσωπική ζωή και την ξεκούραση με ανοιχτές όλες τις Κυριακές τον χρόνο».

Καταλήγοντας σημειώνει τα εξής: «Απέναντι σε αυτή την βαρβαρότητα οργανώνουμε τη πάλη μας με συγκέντρωση τη Κυριακή 26 Γενάρη στις 10:30 έξω από τα JUMBO τα οποία ανακοίνωσαν ότι θα ανοίγουν κάθε Κυριακή. Μπροστά στα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που θέλουν να καταργήσουν ευρύτερα κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, είναι ανάγκη όλοι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε όχι ως καταναλωτές αλλά ως εργαζόμενοι, ως άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ταξική αλληλεγγύη. Άλλωστε σε κανέναν εργαζόμενο δεν λείπουν ώρες να ψωνίσει, λεφτά λείπουν για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Απέναντι στη «γιορτή» της κατανάλωσης και της «ανάπτυξής» τους να βάλουμε τον αγώνα για την επικράτηση των εργατικών συμφερόντων»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − nine =