αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓια πρώτη φορά το gaming είναι πιο κερδοφόρο από τον κινηματογράφο και τα αθλητικά μαζί

Για πρώτη φορά το gaming είναι πιο κερδοφόρο από τον κινηματογράφο και τα αθλητικά μαζί

Όπως μεταφέρει το MarketWatch, τα έσοδα της gaming βιομηχανίας αναμένεται να ξεπεράσουν τα $179.7 δισεκατομμύρια το 2020, σύμφωνα με τα δεδομένα του International Data Corporation (IDC). Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αφού το χόμπι φαίνεται πως έγινε αρκετά πιο δημοφιλές μέσα στη χρονιά χάρη στην πανδημία. Σύμφωνα με την εκτίμηση αυτή, η gaming βιομηχανία θα είναι για πρώτη φορά πιο κερδοφόρα από τον κινηματογραφικά και από την αθλητική βιομηχανία συνδυαστικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του PwC, τα αθλήματα στην Αμερική γέμισαν τα ταμεία με $75 δισεκατομμύρια το 2020, ενώ σύμφωνα με το Motion Picture Association τα έσοδα του κινηματογράφου παγκοσμίως ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα $100 δισεκατομμύρια το 2019. Ωστόσο, και οι δύο βιομηχανίες υπέφεραν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, την ώρα που το gaming είδε πρωτόγνωρη ανάπτυξη με διψήφιο ποσοστό αύξησης των εσόδων του. Οι ειδικοί προβλέπουν πως αυτή η αύξηση θα συνεχιστεί και το 2021, εν μέρει και χάρη στις νέες κονσόλες του PlayStation και του Xbox, παρόλο που ο εμβολιασμός ξεκινά σταδιακά παγκοσμίως.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που οι πωλήσεις των κονσολών θα αυξηθούν χάρη στην άφιξη της νέας γενιάς, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για το μεγαλύτερο κομμάτι της βιομηχανίας, ούτε για το ταχύτερα αναπτυσσόμενο. Τα μεγαλύτερα κέρδη για άλλη μια φορά αναμένεται να προέλθουν από το mobile gaming, με την Κίνα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμα και αν εξαιρέσουμε τις in-game διαφημίσεις, τα παγκόσμια έσοδα από τα παιχνίδια για smartphones αναμένεται να αυξηθούν κατά 24% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα $87,7 δισεκατομμύρια.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 1 =