αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓια να γίνεις… expert στο networking: 10 απλοί τρόποι για να ξεκινάς ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Για να γίνεις… expert στο networking: 10 απλοί τρόποι για να ξεκινάς ενδιαφέρουσες συζητήσεις

To networking παίζει τον ρόλο του. Και όλοι θέλουν να κάνουν καλό networking και να δημιουργήσουν νέες επαφές. Άλλωστε η επαγγελματική δικτύωση μπορεί σίγουρα να σε βοηθήσει να κάνεις τα επόμενα βήματα σου.

Αλλά εδώ ξεκινά ένα πρόβλημα: Πως θα ανοίξει συζητήσεις με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και τους βλέπεις για πρώτη φορά;

Λοιπόν, είναι λίγο πιο εύκολο από όσο ακούγεται. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να αντιδράσει αρνητικά αν τον πλησιάσετε, χαμογελάσετε και πείτε: «Είμαι ο τάδε και ασχολούμαι με το Χ πράγμα. Χαίρομαι που σε γνωρίζω». Μάλιστα, οι περισσότεροι μάλλον θα ανακουφιστούν που… κάποιος άλλος ξεκίνησε την κουβέντα!

Η διαδικασία μπορεί όμως να γίνει ακόμα πιο εύκολη, αν έχεις έτοιμα μερικά… παγοθραυστικά. Δηλαδή μερικές φράσεις ή κινήσεις που είναι απλές και μπορούν να ανοίξουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Να σπάσουν τον πάγο και να ξεκινήσεις να γνωρίζεις το εκάστοτε άτομο που έχεις μπροστά σου. Εδώ είναι 10 τέτοιες περιπτώσεις. Και όπως θα διαπιστώσεις, το αρχικό point για να ανοίξει μια ωραία συζήτηση δεν χρειάζεται απαραίτητα να συνδέεται άμεσα με την δουλειά.

1# Τι πιστεύετε για [εισαγάγετε το σχετικό θέμα στην εκδήλωση ή στο άτομο εδώ];»

2# «Λοιπόν, ήταν δυσκολευτήκατε να φτάσετε εδώ;» Ο τρόπος μεταφοράς και η τοποθεσία σε μία πόλη είναι πάντα στο μυαλό των ανθρώπων. Είναι βέβαιο ότι θα έχει κάτι να σας πει για αυτό ο άλλος.

3# «Καθώς είμαστε και οι δύο εδώ στο (μπουφέ, μπαρ, αίθουσα αναμονής), νιώθω ότι πρέπει να συστηθώ. Είμαι [όνομα] από την [εταιρεία]».

4# «Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε κάποιο καλό μέρος για σούσι εδώ; Δεν είμαι εξοικειωμένος με την περιοχή και μετά από αυτό θα πάω για δείπνο»

5# «Γεια, δεν είστε φίλοι με τον [συμπληρώστε το όνομα];». Δεν έχει σημασία αν πιστεύετε πραγματικά ότι το άτομο είναι κάποιος που γνωρίζετε, απλώς περπατήστε και ρωτήστε αν είναι φίλος με κάποιον που γνωρίζετε. Αυτός ή αυτή θα σας πει «όχι» ή«ναι» και η συζήτηση θα ξεκινήσει.

6# Αν δείτε μια ομάδα ανθρώπων που φαίνεται να συμμετέχουν σε ποιοτική συνομιλία, απλώς πλησιάστε τους και πείτε: «Λοιπόν, εσείς σίγουρα διασκεδάζετε περισσότερο από την τελευταία ομάδα με την οποία μίλησα».

7# Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος;

8# Πως σου φάνηκε η ομιλία του [βάλε το όνομα ομιλητή] που παρακολουθήσαμε πριν λίγο;

9# Ψάξε για το πιο μοναχικό άτομο στο δωμάτιο. Ακόμα κι αν είσαι ντροπαλός, πρέπει να καταλάβεις το εξής: Πιθανότατα υπάρχουν και άλλα άτομα σαν εσένα στον ίδιο χώρο. Θέλουν να μιλήσουν με κάποιον, αλλά διστάζουν. Κάνε το πρώτο βήμα. Εντόπισε το πιο μοναχικό άτομο και άνοιξε μια συζήτηση.

10# Πήγαινε στο τραπέζι με τα φαγητά ή ποτά. Από την μια θα πάρεις κάτι. Από την άλλη εκεί θα βρεις σίγουρα ανθρώπους που έχουν πάει να φάνε ή να πιούν κάτι. Είναι μια καλή ευκαιρία για να σχολιάσεις κάτι που βρίσκεται πάνω στον πάγκο, και να δεις αν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη μεριά, έτσι ώστε να κάνεις μια νέα γνωριμία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + seventeen =