αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓια να βρεις την επόμενη δουλειά, το βιογραφικό σου πρέπει να έχει 5 απλά πράγματα: Τι λένε οι experts της Amazon

Για να βρεις την επόμενη δουλειά, το βιογραφικό σου πρέπει να έχει 5 απλά πράγματα: Τι λένε οι experts της Amazon

Το να βρεις την θέση εργασίας που θες, δεν είναι πάντα τόσο απλό. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η ανεργία παραμένει σε αξιοσημείωτα επίπεδα και κάθε φορά που ανοίγει μια καλή θέση είναι πιθανό να δημιουργηθεί… συνωστισμός βιογραφικών.

Το δύσκολο της υπόθεσης βέβαια δεν τελειώνει εδώ, αφού ακόμα και αν κληθείς για συνέντευξη, πρέπει να έχεις μια πολύ καλή συνολική παρουσία. Αλλιώς δεν θα καταφέρεις να «κερδίσεις» τους υπόλοιπους υποψηφίους που πιθανότατα έχουν επίσης κληθεί για την ίδια θέση.

Ας δούμε όμως το πρώτο βήμα. Τι πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να ξεχωρίσεις από την μάζα; Όπως εξηγούν Career Experts της Amazon, το βιογραφικό σου πρέπει να έχει 5 απλά πράγματα. Έτσι θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις στην θέση που θες. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα 5 points, έτσι όπως τα παραθέτουν οι expterts στο αμερικανικό inc.com. Πρόκειται άλλωστε για επαγγελματίες που λαμβάνουν πολλά βιογραφικά σε καθημερινή βάση.

1# Οι νίκες σου. Το να παρουσιάσεις απλά τις αρμοδιότητες που είχες στις προηγούμενες θέσεις σου, δεν αρκεί. Οι HR Managers θέλουν να δουν και μερικά από τα χειροπιαστά αποτελέσματα που έφερες. Είσαι αποτελεσματικός τελικά; Αν ναι, δείξε το στο βιογραφικό σου.

2# Απλό στήσιμο, χωρίς λάθη. Μην πας να κάνεις κάποιο «πολύπλοκο» στήσιμο. Φτιάξε ένα απλό και καθαρό βιογραφικό. Να μπορεί η άλλη πλευρά να το διαβάσει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Και φυσικά πρόσεχε να μην έχει ορθογραφικά ή άλλα λάθη.

3# Παρόμοιες Αξίες. Κάνε μια έρευνα από πριν. Και δες ποιες είναι οι Αξίες που βγάζει προς τα έξω η εταιρία στην οποία θες να πας. Στην συνέχεια φρόντισε να παραθέσεις και τις δικές σου Αξίες κάπου στο βιογραφικό σου. Και φρόντισε αυτά τα δύο να συγκλίνουν.

4# Τα επαγγελματικά προσόντα που θέλουν. Διάβασε την αγγελία. Δες τι επαγγελματικά προσόντα αναζητά η εταιρία. Αν τα έχεις φρόντισε να το κάνεις ξεκάθαρο στο βιογραφικό σου. Έτσι θα φανείς αμέσως ως ο καταλληλότερος για την θέση. Δεν αποκλείεται βέβαια το ίδιο να έχουν κάνει και άλλοι υποψήφιοι.

5# Εξειδίκευση. Ειδικά αν μιλάμε για υψηλόβαθμες θέσεις και όχι «γενικών καθηκόντων», είναι σημαντικό να δείξεις ότι έχεις μια εξειδίκευση. Παρέθεσε τα skills τα οποία κατέχεις πολύ καλά. Είναι αυτά που θα φέρουν το value στην εταιρία. Μην αφήνεις να εννοηθεί ότι κάνεις «λίγο από όλα». Αν το κάνεις αυτό, μια σοβαρή εταιρία μπορεί να προτιμήσει κάποιον άλλο υποψήφιο, που θα φαίνεται expert σε 1 ή 2 συγκεκριμένα tasks.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =