αρχικηVIRALΓια διασκέδαση, για ζευγάρια και άλλα: Τα 17 Ελληνικά νησιά που προτείνει η Daily Mail

Για διασκέδαση, για ζευγάρια και άλλα: Τα 17 Ελληνικά νησιά που προτείνει η Daily Mail

Τη λίστα με τα 17 καλύτερα ελληνικά νησιά για κάθε γούστο δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες η βρετανική Daily Mail, συστήνοντας στους αναγνώστες της αυτό το καλοκαίρι, και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Χωρισμένα σε 9 κατηγορίες τα νησιά που επιλέχθηκαν διακρίθηκαν, μεταξύ άλλων, για τις ονειρικές παραλίες με τις χρυσαφένιες αμμουδιές, τις γραφικές εικόνες στα σοκάκια και στα λιμάνια με τα παραδοσιακά ψαροκάικα, τις μαγικές θάλασσες με τα νερά που λαμπιρίζουν σαν διαμάντια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα τα ελληνικά νησιά προσφέρουν στους επισκέπτες τους ό,τι ακριβώς επιθυμούν: από καλό φαγητό και παραλίες, μέχρι ηρεμία, διασκέδαση, ιστορία και δραστηριότητες για όλους.

Για ζευγάρια

Σε αυτήν την κατηγορία, φυσικά, και επιλέχθηκε η Σαντορίνη με το μαγικό ηλιοβασίλεμα να αποτελεί το πιο ρομαντικό σκηνικό για τα ζευγάρια που την επισκέπτονται. Δεύτερη επιλογή η αρχοντική Ύδρα, η οποία, όπως αναφέρεται στο άρθρο, για πολλά χρόνια αποτελούσε στέκι των μποέμ ταξιδιωτών.

Για διασκέδαση

Συνώνυμη με την ξέφρενη διασκέδαση τόσο στις παραλίες όσο και στα νυχτερινά κλαμπ της, η Μύκονος αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό της Ελλάδας για εκείνους που θέλουν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Επίσης, η Ίος αποτελεί ενναλακτική πρόταση και επιλογή νεαρότερου κοινού και κυρίως εκείνων που διανύουν την δεκαετία των 20.

Για οικογένειες

Το νησί των Φαιάκων προσφέρει σε όσους την επισκεφτούν με την οικογένειά τους όλες εκείνες τις δραστηριότητες που θα τους χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στην Κέρκυρα. Επίσης, η Κως, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Δωδεκανήσων, διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα, καθώς και ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

Για φαγητό

Έχοντας συνδυάσει το όνομά της με τον αρχιμάγειρα Νίκο Τσελεμεντέ η Σίφνος αποτελεί πραγματικό γαστρονομικό παράδεισο, με πιάτα σημείο αναφοράς της κουζίνας της την περίφημη ρεβυθάδα και το μαστέλο (αρνί ή κατσίκι μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί). Η κεφαλονίτικη κουζίνα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από τις προτάσεις της οποίας ξεχωρίζει την κρεατόπιτα και την παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα.

Για παραλίες

Η πανέμορφη Νάξος ξεχωρίζει μεταξύ όλων των ελληνικών νησιών για τις υπέροχες παραλίες της, καθώς διαθέτει πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα. Ο Άγιος Προκόπιος, η Αγία Άννα, η Πλάκα και ο Άγιος Γεώργιος διακρίνονται στο αφιέρωμα. Επίσης, η Ζάκυνθος με το πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο, τη Λίμνη Κεριού και τον Άγιο Νικόλαο (για καταδύσεις) αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ονειρικές παραλίες.

Για ιστορία

Η Δήλος, τόπος γέννησης του Απόλλωνα και της Άρτεμις σύμφωνα με την μυθολογία, αδιαμφισβήτητα, είναι η πρώτη επιλογή όσων κατά την διάρκεια των διακοπών τους αναζητούν και λίγη ιστορία. Επίσης, η Ρόδος παρουσιάζει πλούσιο ιστορικό ενδιαφέρον με Ρωμαίους, Σταυροφόρους, Οθωμανούς και Ενετούς να έχουν αφήσει το στίγμα τους στο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων.

Για πεζοπορία

Το καταπράσινο νησί της Σκιάθου, είναι γνωστό και ως ο «παράδεισος των πεζοπόρων» καθώς διαθέτει 200 χλμ. διαδρομών μέσα σε δασικές εκτάσεις και βραχώδεις κορυφές, ενώ από τις Κυκλάδες προτείνεται η Αμοργός με το δίκτυο μονοπατιών που διαθέτει για τους πεζοπόρους επισκέπτες της.

Για ησυχία

Για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους ήσυχα και γαλήνια, η βρετανική εφημερίδα προτείνει την Φολέγανδρο και την Αλόννησο.

Ο προορισμός που τα συνδυάζει όλα

Δεν πρόκειται για άλλον προορισμό πέρα από την Κρήτη, όπου ο επισκέπτης μπορεί να τα βρεί και να τα ζήσει όλα. Μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μαγικές παραλίες, γραφικά χωριά, θεματικά πάρκα για τα παιδιά, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, πεζοπορίες στο βουνό, διασκέδαση και καλό φαγητό.

Πηγή: Newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 13 =