αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ«Για αυτό ήρθαμε στα Ιωάννινα»: O Managing Director της TeamViewer στην Ελλάδα, μιλά στο It’s Possible

«Για αυτό ήρθαμε στα Ιωάννινα»: O Managing Director της TeamViewer στην Ελλάδα, μιλά στο It’s Possible

Πριν λίγο καιρό, ένας τεχνολογικός γίγαντας «αποβιβάστηκε» στα Ιωάννινα. Η TeamViewer έφτιαξε το νέο hub της στην ελληνική πόλη. Ποια είναι η TeamViewer; Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος, κάποιοι κατάλαβαν αμέσως περί τίνος πρόκειται. Πρόκειται για μία εταιρία που θεωρείται κορυφαία στη διασυνδεσιμότητα, καθώς διαθέτει το ΤeamViewer, το πιο διαδεδομένο διεθνώς λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει την εξ΄αποστάσεως διαχείριση ενός υπολογιστή ή server, από έναν άλλο.

Το hub των Ιωαννίνων βρίσκεται πλέον σε λειτουργία. Ο Managing Director της TeamViewer στην Ελλάδα, Philipp Deutscher, μιλά αποκλειστικά στο It’s Possible. Εξηγεί πως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη πόλη από την Γερμανική εταιρία, πάνω σε ποιο αντικείμενο ακριβώς θα εργάζονται όσοι εντάσσονται στο hub των Ιωαννίνων, ενώ ο ίδιος σημειώνει ότι η TemViewer έχει στόχο να δημιουργήσει ως 200 νέες θέσεις εργασίας επί ελληνικού εδάφους. Μπορείτε μάλιστα να δείτε εδώ τις θέσεις που είναι ανοιχτές αυτή την στιγμή.

Γιατί διαλέξατε τα Ιωάννινα για να δημιουργήσετε εκεί το νέο hub σας;

Το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, η TeamViewer ξεκίνησε να δημιουργεί ένα R&D hub στην πόλη των Ιωαννίνων. Με αυτό το βήμα, η εταιρία ενισχύει την καινοτομία και την αναπτυξιακή ικανότητα της, με στόχο την περαιτέρω επέκταση της πλατφόρμας της TeamViewer, ενώ επίσης στόχος μας είναι η δημιουργία νέων καινοτόμων εφαρμογών για τους χρήστες μας.

Ως έδρα Πανεπιστημίων και άλλων τεχνολογικών εταιριών, τα Ιωάννινα διαθέτουν μεγάλο αριθμό πτυχιούχων υψηλής μόρφωσης και software engineers, κάτι που διευκολύνει το πλάνο της εταιρία για να αυξήσει το R&D προσωπικό της στην ίδια πόλη ως το τέλος του 2020.

Πάνω σε τι ακριβώς θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο hub;

Το σχέδιο είναι να επεκταθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης των ήδη υπαρχόντων προϊόντων μας, με την προσθήκη νέων ομάδων.

Προς το παρόν, οι ομάδες μας στο Kέντρο θα δουλέψουν κυρίως πάνω στην βασική πλατφόρμα της TeamViewer και στο Blizz, το οποίο είναι η σουίτα μας για meetings και συνεργασία εξ αποστάσεως.

Ποια είναι η γνώμη σας για το ελληνικό startup οικοσύστημα;

Ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιείται μια startup, θεωρούμε ότι είναι ένας οδηγός οικονομικής ανάπτυξης, και αυτό θα συμβάλει στην τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας στη χώρα. Οι περισσότερες εταιρίες θα επωφεληθούν από αυτό. Ενώ είναι επίσης θετική η ύπαρξη μικρών highly skilled ομάδων, οι οποίες μπορούν ουσιαστικά να κινηθούν σε μια παγκόσμια αγορά. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι πολύ επωφελή.

Τι θέσεις εργασίας δημιουργείτε αυτή την στιγμή επί ελληνικού εδάφους; Και ποιο είναι το συνολικό πλάνο σας;

Η TeamViewer έχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για αυτό το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στα Ιωάννινα. Με την πόλη να είναι ένας τόπος όπου υπάρχουν πανεπιστήμια και απόφοιτοι στον τομέα της πληροφορικής, η TeamViewer θα συνεχίσει να προσπαθεί για να προσελκύσει ταλέντα και να δημιουργήσει επιτυχημένες καριέρες για αυτούς τους ανθρώπους μέσα στον Οργανισμό μας.

Το Κέντρο απασχολεί σήμερα 27 άτομα, κυρίως μηχανικούς από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, ενώ η TeamViewer σχεδιάζει να αυξήσει το εργατικό δυναμικό στο hub φτάνοντας τους 150-200 μηχανικούς, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μέσα στο 2020 κιόλας, περισσότεροι από 50 software developers θα έχουν ενταχθεί στο νέο αυτό hub.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την πόλη των Ιωαννίνων μέχρι τώρα;

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την υποστήριξη που λάβαμε για την ίδρυση του νέου μας γραφείου στα Ιωάννινα. Λάβαμε μεγάλη υποστήριξη από τις τοπικές Aρχές, έτσι ώστε να τρέξουν όλες οι διαδικασίες. Όπως και σε κάθε χώρα, υπάρχουν ορισμένες νομικές και διοικητικές διαδικασίες που είναι απαραίτητες για να δημιουργηθεί μια εταιρική οντότητα όπως η δική μας και χαιρόμαστε που είμαστε τώρα πλήρως λειτουργικοί, χωρίς πολλά κολλήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + nineteen =