αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί το 99% των startups αποτυγχάνει: Ο Elon Musk λέει μερικές ωμές αλήθειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί το 99% των startups αποτυγχάνει: Ο Elon Musk λέει μερικές ωμές αλήθειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι γνωστό, ότι περίπου 8 στις 10 startups δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην επιτυχία. Ο Elon Musk εκτιμά ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. «Το 90% ή 99% των startups αποτυγχάνουν», τονίζει.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το να έχεις μια δική σου επιχείρηση, είναι σαν «να τρως γυαλί».

Συχνά θα έρθεις αντιμέτωπος με τον αφανισμό της επιχείρησης σου. Αφού, άλλωστε, οι περισσότεροι που ξεκινούν, αποτυγχάνουν. «Αν δεν το κάνω σωστά, η εταιρία μου θα πεθάνει», θα σκεφτείς πολλές φορές. Αυτό δημιουργεί μεγάλο στρες.

Στην διαδρομή, υπάρχει και ένα άλλο δύσκολο σημείο. «Θα πρέπει να δουλέψεις πάνω σε προβλήματα στα οποία η εταιρία σου σε χρειάζεται να εργαστείς. Και δεν θα δουλέψεις πάνω σε προβλήματα που θέλεις εσύ. Αυτό είναι σαν να τρως γυαλί» τονίζει ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX και SolarCity. Μπορεί στο μυαλό σου να έχεις σχηματίσει ένα μονοπάτι που θέλεις να ακολουθήσεις, όμως πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνεις ζιγκ- ζαγκ.

Ο Elon Musk μιλά και για τον φόβο. Λέει ότι είναι ανθρώπινο να αισθάνεσαι κάτι τέτοιο. «Όμως είναι κάποιες φορές, που κάτι είναι πολύ σημαντικό και εσύ πιστεύεις σε αυτό. Τότε πρέπει να το κάνεις, ανεξάρτητα από τον φόβο», καταλήγει.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =