αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί τα τρωκτικά… τρώνε τα καλώδια των Tesla

Γιατί τα τρωκτικά… τρώνε τα καλώδια των Tesla

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα εξελίσσεται ένα απίστευτο σκηνικό, που θυμίζει ελαφρώς ένα κακόγουστο αστείο. Όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, όπως σημειώνει το autogreeknews.gr.

Ολοένα κι αυξάνονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla που διαμαρτύρονται πως έχουν υποστεί ζημιές χιλιάδων δολαρίων επειδή αρουραίοι, ποντίκια και άλλα τρωκτικά κατέστρεψαν την καλωδίωση των ακριβών τους αυτοκινήτων. Που οφείλεται τώρα όλο αυτό;

Σύμφωνα με ένα email που απέστειλε ο τεχνικός σύμβουλος της Tesla, κ. Jose Solis σε κάποιον αγανακτισμένο πελάτη, φταίει η μόνωση των καλωδίων, που είναι από ένα υλικό με βάση τη σόγια. Μάλιστα ο αποδέκτης του εν λόγω email είναι ήδη 2 μήνες χωρίς αυτοκίνητο και κανείς από την εταιρεία δεν του έχει πει πότε θα πάρει πίσω το αυτοκίνητό του, με το κόστος της επισκευής να αναμένεται να ξεπεράσει τα 5.000 δολάρια (ή περίπου τα 4.200 ευρώ).

Είναι γεγονός πως πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων σήμερα χρησιμοποιούν το μονωτικό με βάση τη σόγια μιας κι εκτός από πιο φθηνό, είναι κι αρκετά πιο φιλικό προς το περιβάλλον συγκριτικά με άλλα υλικά, παράγωγα του πετρελαίου. Μάλιστα αρκετές εταιρείες ήρθαν αντιμέτωπες με μηνύσεις από μια μερίδα αγοραστών, που διεκδικούσαν την ανάλογη χρηματική αποζημίωση. 

Μέχρι σήμερα, μόνο η εταιρεία του Elon Musk φαίνεται να έχει γλιτώσει τις νομικές ενέργειες σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα, καθώς τα παράπονα που σχετίζονται με το ζήτημα αυξάνονται συνεχώς! Το ανησυχητικό μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν πως τα τρωκτικά έφαγαν και τα σωληνάκια των φρένων, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =