αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί πρέπει να σηκώνεσαι 16 φορές από την καρέκλα σου, μέσα σε ένα 8ωρο εργασίας

Γιατί πρέπει να σηκώνεσαι 16 φορές από την καρέκλα σου, μέσα σε ένα 8ωρο εργασίας

Οι περισσότεροι από εμάς καθόμαστε στην καρέκλα του γραφείου και ξεχνάμε… να σηκωθούμε. ‘Η τουλάχιστον δεν σηκωνόμαστε πριν τελειώσουμε όλη την δουλειά μας. Μια τέτοια πρακτική φαίνεται όμως ότι είναι λάθος. Αυτό λέει ο ο Γιώργος Γουδέβενος, Διδάκτωρ ιατρικών χειρισμών και φυσικοθεραπευτής.

«Το να διατηρήσεις τη σωστή στάση σώματος στην καρέκλα του γραφείου δεν είναι κάτι εύκολο. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιδιώκεις να σηκώνεσαι κάθε μισή ώρα. Όχι μόνο γιατί αυτό αποφορτίζει από την πίεση το μυοσκελετικό σου σύστημα, αλλά και γιατί κάθε φορά που θα σηκωθείς, θα ξανακαθίσεις με τον σωστό τρόπο», λέει ο ίδιος μιλώντας στην Thrive Global Greece.

Κάτι που φυσικά σημαίνει ότι μέσα σε ένα 8ωρο εργασίας, πρέπει να σηκωθείς 16 φορές. «Στόχος πρέπει να είναι να σηκωθουμε περίπου 16 φορές, όσο κι αν αυτό το νούμερο μας ακούγεται υπερβολικό. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι με αυτό τον τρόπο δε μειώνεται η παραγωγικότητά μας, αντίθετα αυξάνεται. Η παραγωγικότητα μειώνεται, όταν μένουμε καρφωμένοι στην καρέκλα για ώρες και βουλιάζουμε μέσα σ’ αυτή, γιατί σύντομα θα νιώθουμε κουρασμένοι και πιασμένοι, πράγμα που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία μας, αφού μειώνει τις δυνάμεις μας. Αντίθετα, με τα συχνά διαλείμματα βοηθάμε το σώμα μας να αποφορτιστεί από την ένταση της ακινησίας και το επαναφορτίζουμε με ενέργεια, για να συνεχίσουμε πιο αποτελεσματικά», τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 17 =