αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου το «κάνω οποιαδήποτε δουλειά»

Γιατί πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου το «κάνω οποιαδήποτε δουλειά»

Η διαδικασία αναζήτησης εργασίας είναι εξαντλητική. Στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο. Αφού οι θέσεις έχουν περιοριστεί και μπορεί να ψάχνεις για δουλειά πολύ καιρό. Ίσως φτάσεις κάποια στιγμή στο σημείο να ρίξεις τις απαιτήσεις σου. ‘Η το ακόμα χειρότερο: Να πεις «κάνω οπουδήποτε δουλειά».

Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που κάνουν αρκετοί. Δεν θα σε βοηθήσει αν βρεις δουλειά. Το The Muse, παραθέτει τους δύο λόγους για τους οποίους πρέπει να βγάλεις αυτή τη φράση από το μυαλό σου.

Οι εταιρίες δεν θα σε προσλάβουν

Αν πας στην career page μιας εταιρίας και κάνεις αίτηση για όλες τις διαθέσιμες θέσεις, μάλλον δεν θα προσληφθείς πουθενά. ΟΚ, εσύ σκέφτηκες ότι με αυτό τον τρόπο θα τους δείξεις ότι προσαρμόζεσαι εύκολα και ότι θέλεις πολύ να δουλέψεις στην εταιρία. Η άλλη πλευρά όμως πιθανότατα δεν θα το δει έτσι. Οι σοβαρές εταιρίες θέλουν ανθρώπους που είναι εξειδικευμένοι και όχι άτομα που «τα κάνουν όλα». Επίσης, θέλουν εργαζομένους που είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Και δεν ψάχνουν… απλά μια θέση. Για αυτό άλλωστε πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να προσαρμόζεις το βιογραφικό σου ανάλογα με την εκάστοτε θέση και εργοδότη.

Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να σε βοηθήσουν

Όταν ψάχνεις για δουλειά, μια έξυπνη κίνηση είναι να ενημερώσεις το δίκτυο σου. Ίσως κάποιος να έχει μια θέση για εσένα ή να γνωρίζει μια εταιρία που κάνει προσλήψεις. Αν όμως δεν είσαι συγκεκριμένος και πεις «κάνω οποιαδήποτε δουλειά», είναι πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να σε βοηθήσουν. Αν πεις σε κάποιον αυτή τη φράση, και εκείνος δεν γνωρίζει κάποια εταιρία που κάνει προσλήψεις τη δεδομένη στιγμή, η συζήτηση τελειώνει. Αν όμως πεις π.χ. ότι ψάχνεις για μια θέση μάρκετινγκ, τότε η άλλη πλευρά ίσως σκεφτεί τους ανθρώπους που προσφέρουν τέτοιες θέσεις. Τουλάχιστον θα σε προτείνει κάπου για μια ενημερωτική συνέντευξη. ‘Η θα σε έχει στα υπόψη για το προσεχές μέλλον. Επίσης, το να λες ότι σου αρέσει να ασχοληθείς με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και να πετύχεις κάποια «μεγάλη αποστολή», ακούγεται πολύ καλύτερα, από το να φωνάζεις πως «κάνεις οποιαδήποτε δουλειά».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =