αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί πρέπει να αποφύγεις τους μέντορες που σου λένε «θα το κάνεις όπως εγώ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί πρέπει να αποφύγεις τους μέντορες που σου λένε «θα το κάνεις όπως εγώ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι συνηθισμένο, ένας νέος άνθρωπος να αναζητεί ένα μέντορα. Ψάχνοντας για έμπειρους επαγγελματίες που θα του δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Ο επενδυτής, business coach και best seller συγγραφέας, Tim Ferriss, δίνει μια διαφορετική οπτική πάνω στο θέμα. Μπορεί όντως οι περισσότεροι να ψάχνουν για μέντορες που… έχουν έτοιμες τις απαντήσεις, όμως κάτι τέτοιο πιθανότατα δεν θα σε ωφελήσει. Το αντίθετο: Πρέπει να το αποφύγεις.

«Νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσεις τον μέντορα ποια συμβουλή αυτός θα αγνοούσε», λέει ο Tim Ferriss.

Αντί δηλαδή να ρωτήσεις τον μέντορα σου για μια συμβουλή, ζήτα του να σου κάτι που ΔΕΝ θα έκανε. Έτσι, με το να δεις τι δεν πρέπει να κάνεις, θα σου ανοίξει ο δρόμος για τις σωστές κινήσεις. «Όσοι σου λένε ‘θα το κάνεις όπως εγώ’, χωρίς να δίνουν άλλες επεξηγήσεις, πρέπει να αγνοούνται», τονίζει ο business coach, μιλώντας στο Business Insider. ‘Η τουλάχιστον να αντιμετωπίζονται με καχυποψία.

Οι πιο χρήσιμοι μέντορες, δεν είναι αυτοί που σου δίνουν τις απαντήσεις. Αλλά εκείνοι που σου δείχνουν έναν δρόμο έτσι ώστε να βρεις εσύ τις απαντήσεις. Αν τους ρωτήσεις κάτι, μπορούν να σου πουν πως θα σκέφτονταν αν ήταν στην θέση σου. Έτσι ώστε να σε κάνουν να σκεφτείς κάποιες παραμέτρους που ενδεχομένως δεν είχε δει. Αλλά στο τέλος, η απόφαση θα είναι δική σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 3 =