αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί πολλοί άνθρωποι επιλέγουν λάθος καριέρα (και τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά)

Γιατί πολλοί άνθρωποι επιλέγουν λάθος καριέρα (και τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά)

«Εάν βάλετε έναν σπόρο ανάποδα στο έδαφος, το φυτό που θα βλαστήσει… θα κάνει την διόρθωση. Οι ρίζες ξέρουν ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουν για να αναπτυχθούν και θα στρίψουν μέχρι να φτάσουν εκεί. Αλλά σε αντίθεση με τα φυτά, οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρουν ότι τους δείχνουν λάθος δρόμο, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται προς αυτή την κατεύθυνση – απλώς και μόνο επειδή αυτό έκαναν πάντα. Ως αποτέλεσμα, καταλήγουν να ζουν μια ζωή που δεν θέλουν». Αυτό σημειώνει σε άρθρο του το αμερικανικό Fast Company.

Και δεν έχει άδικο. Κοιτώντας γύρω σου, θα δεις πολλούς ανθρώπους που έχουν επιλέξει μια λάθος δουλειά.

Το να αποφασίσετε τι θέλετε, μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο, ιδιαίτερα αν έχετε περάσει τη ζωή σας – όπως οι περισσότεροι από εμάς – ακολουθώντας αυτό που θέλουν… οι άλλοι για εσάς ή κυνηγώντας αυτό που σας έχουν πει ότι πρέπει να θέλετε.

«Ξεχάστε το ”ακολουθείστε το πάθος σας”, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να το βρείτε. Αντίθετα, ακολουθήστε την περιέργειά σας. Τι βρίσκετε ενδιαφέρον; Πείτε ”ναι” στις μικροσκοπικές εσωτερικές ενδείξεις που σας τσιγκλάνε για να μάθετε περισσότερα για τη βοτανική, να παρακολουθήσετε μαθήματα συγκόλλησης ή να αποκτήσετε αυτό το χόμπι της ραπτικής. Τα πράγματα που σου κεντρίζουν την περιέργεια δεν είναι τυχαία. Θα σας υποδείξουν πού πρέπει να πάτε. Η ικανοποίηση της περιέργειάς σας θα αυξήσει …την περιέργειά σας» σημειώνει το Fast Company. Αφού όσο περισσότερες ανακαλύψεις κάνεις, τόσο περισσότερο θα θες να συνεχίσεις.

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι θα έκανα αν κανείς δεν μπορούσε να το μάθει – αν δεν μπορούσα να το πω στους φίλους μου ή να το δημοσιεύσω στα social media; Η ουσία πίσω από αυτήν την ερώτηση είναι απλή: Δεν έχει σημασία πόσο καλό φαίνεται ή πόσο κύρος έχει. Η προσπάθεια να εντυπωσιάσετε μια αόρατη… κριτική επιτροπή θα σας αναγκάσει συχνά να κινηθείτε σε συγκεκριμένα πλαίσια και θα σας αποτρέψει από το να κάνετε τολμηρές ενέργειες.

Δοκιμάστε κάτι ακόμα: Κρατήστε ένα… ενεργειακό ημερολόγιο. Παρακολουθήστε πότε αισθάνεστε αφοσιωμένοι και ενθουσιώδεις και πότε αισθάνεστε βαριεστημένοι και απογοητευμένοι. Ακολουθήστε τα διακριτικά σήματα από το σώμα σας.

Μερικές φορές δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί αγαπάς κάτι, αλλά ξέρεις ότι σε ευχαριστεί. Δεδομένου ότι ξοδεύουμε μια ζωή αγνοώντας αυτά τα εσωτερικά σήματα, είναι εύκολο να τα παραβλέψουμε, εκτός και αν δίνουμε μεγάλη προσοχή. Μάθετε τα σήματα που σας στέλνει το σώμα σας.

Και προσπαθείτε να κυνηγάτε στιγμές που σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι και ενθουσιασμένοι. Κάπου εκεί είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + ten =