αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί πετάγομαι από το κρεββάτι ενθουσιασμένος, στα 88 μου»: Ο Warren Buffett λέει κάτι που πρέπει να ακούσεις

«Γιατί πετάγομαι από το κρεββάτι ενθουσιασμένος, στα 88 μου»: Ο Warren Buffett λέει κάτι που πρέπει να ακούσεις

Για τον Warren Buffett έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο, και φυσικά πολύ πλούσιος. Αυτή τη στιγμή η περιουσία του φτάνει στα 90,1 δισ. δολάρια.

Μετά από όλη αυτή την διαδρομή, ο διάσημος businessman λέει ότι τα χρήματα δεν κάνουν την διαφορά. Και δεν είναι αυτά που κάνουν ευτυχισμένο τον ίδιο. Το σημαντικότερο είναι ότι αγαπά αυτό που κάνει, και φυσικά έχει τους σωστούς ανθρώπους γύρω του.

«Δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο, δεν μπορώ να αγοράσω αγάπη, αλλά μπορώ να κάνω οτιδήποτε άλλο με τα χρήματα, αρκετά καλά. Και γιατί σηκώνομαι κάθε πρωί, και πετάγομαι από το κρεββάτι ενθουσιασμένος στα 88 μου; Επειδή αγαπώ αυτό που κάνω, και αγαπώ τους ανθρώπους με τους οποίους το κάνουμε μαζί», λέει ο Buffett στους Financial Times.

Ενώ συμπληρώνει: «Έχω 25 ανθρώπους εδώ [στη Berkshire]. Πάμε μαζί να δούμε μπέιζμπολ. Προσπαθούν να κάνουν τη ζωή μου καλή, προσπαθώ και να κάνω τη ζωή τους καλή».

«Είναι σαν να κάνω διακοπές κάθε ημέρα. Και αν θέλω να πάω σε κάποιο άλλο μέρος, πηγαίνω», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως έχει πει παλαιότερα ο Buffett, η ευτυχία ενός ανθρώπου δεν κρίνεται από τα χρήματα. Το ίσως βασικότερο στοιχείο είναι να διασκεδάζεις αυτό που κάνεις. Όταν ο ίδιος είχε βγει μόλις από το Πανεπιστήμιο, και είχε πολύ λιγότερα χρήματα στην τσέπη του, δεν είναι λυπημένος. Γιατί, όπως έχει πει, διασκέδαζε αυτό που έκανε και τότε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 3 =