αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Warren Buffett… πανηγυρίζει για την κατάργηση του Obamacare

Γιατί ο Warren Buffett… πανηγυρίζει για την κατάργηση του Obamacare

Την πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του Obamacare είναι μια «τεράστια φορολογική ελάφρυνση για ανθρώπους σαν και μένα», εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Warren Buffett.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Buffett είπε ότι οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης ροκανίζουν την αμερικανική οικονομία σαν «κεστοειδής σκώληκας», επισημαίνοντας ότι η μεταρρύθμιση που εκπόνησαν οι Ρεπουμπλικάνοι για να αντικαταστήσουν το Obamacare είναι μια φορολογική ελάφρυνση για τους πλούσιους.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Πέμπτη ψήφισμα για την ακύρωση και την αντικατάσταση του νόμου για την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να θριαμβαλογεί, υποσχόμενος ότι θα «τελειώσει» με το σύστημα ασφάλισης υγείας που είχε θέσει σε εφαρμογή ο προκάτοχός του. Μετά την Βουλή των Αντιπροσώπων, η συζήτηση για το νομοσχέδιο μεταφέρεται στη Γερουσία.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της εταιρείας επενδύσεων Μπέρκσαϊρ Χάθαγουεϊ, στην Όμαχα, ο Αμερικανός επιχειρηματίας τόνισε ότι οι ομοσπονδιακοί φόροι εισοδήματος που αντιστοιχούσαν στον ίδιο πέρσι θα ήταν μειωμένοι κατά 17% αν η νέα νομοθεσία ήταν σε ισχύ.

«Οπότε είναι μια τεράστια φορολογική μείωση για ανθρώπους σαν και μένα. Και όταν εφαρμόζεται μια φορολογική περικοπή, είτε το έλλειμμα αυξάνεται, είτε εισπράττουν τους φόρους από κάποιους άλλους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Buffett επισήμανε ότι τα αυξημένα κόστη υγειονομικής περίθαλψης πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, όπου οι δαπάνες ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης χρηµατοδοτούνται από το δηµόσιο, οι εργοδότες παρέχουν καλύψεις υγειονομικής περίθαλψης για περίπου μισούς Αμερικάνους και συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκα κόστη ασφαλιστικής κάλυψης.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τόνισε ότι οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται πολύ γρηγορότερα στις ΗΠΑ από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο και «θα συνεχίσουν να αυξάνονται πολύ περισσότερο».

«Οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες είναι ο κεστοειδής σκώληκας της ανταγωνιστικότητας της αμερικανικής οικονομίας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο αυτή η κοινωνία αντιμετωπίζει και θα γίνει μεγαλύτερο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 17 =