αρχικηVIRALΓιατί ο Steve Jobs φόραγε στρογγυλά γυαλιά

Γιατί ο Steve Jobs φόραγε στρογγυλά γυαλιά

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Steve Jobs ήταν τα στρογγυλά γυαλιά που φορούσε. Και δεν το έκανε για χάρη του στιλ. Ο ίδιος είχε πολλούς σπουδαίους ανθρώπους που θαύμαζε και τον ενέπνεαν. Θαύμασε όμως έναν περισσότερο από όλους. Τον Μαχάτμα Γκάντι.

Αυτός ήταν και ο λόγος που καθιέρωσε τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά, όπως και ο Γκάντι. Το 1999 το περιοδικό TIME είχε ρωτήσει τον ιδρυτή της Apple, για τον ποιον θεωρεί την μεγαλύτερη προσωπικότητα του αιώνα. Ο Jobs είχε απαντήσει, μεταξύ άλλων: «Ο Μαχάτμα Γκάντι είναι η επιλογή μου για το πρόσωπο του αιώνα, γιατί μας έδειξε το πως να ζούμε, έξω από την καταστροφική πλευρά της ανθρώπινης φύσης μας».

Ο Steve Jobs δεν φορούσε από την αρχή της καριέρας του στρογγυλά γυαλιά. Το καθιέρωσε σε μια δύσκολη περίοδο για αυτόν. Όταν απολύθηκε από την Apple. Τότε αγόρασε τα πρώτα του στρογγυλά γυαλιά, τα οποία είχαν μεταλλικό σκελετό γύρο από τους φακούς. Στη συνέχεια φορούσε γυαλιά στο ίδιο σχήμα, αλλά χωρίς σκελετό περιμετρικά των φακών. Συγκεκριμένα, επέλεξε το μοντέλο Lunor Ideal i 380.

Και κάπως έτσι καθιέρωσε το δικό του στιλ. Όλα όμως ξεκίνησα από τον Γκάντι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ερώτηση που μας έκανε πάντα ο Ζούκερμπεργκ όταν είχαμε μια ιδέα»: Ένας πρώην εργαζόμενος του FB αποκαλύπτει

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 6 =