αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Steve Jobs έτρωγε πάντα μόνος μεσημεριανό στο cafe των γραφείων της Apple

Γιατί ο Steve Jobs έτρωγε πάντα μόνος μεσημεριανό στο cafe των γραφείων της Apple

Αν πήγαινες στο cafe του campus της Apple κάποιο μεσημέρι πριν μερικά χρόνια, θα έβλεπες σχεδόν πάντα την ίδια εικόνα: Το Steve Jobs να τρώει μεσημεριανό μόνος του.

Ναι, κανείς δεν ήθελε να καθίσει δίπλα του. Και αυτό διότι οι άλλοι εργαζόμενοι φοβόντουσαν μήπως… χάσουν ακόμα και την δουλειά τους.

Μιλώντας στο Business Insider ο David Black ένα πρώην υπάλληλος της Apple που δούλεψε για την εταιρεία για 12 χρόνια αναφέρει χαρακτηριστικά πως η καφετέρια του campus της Apple το μεσημεριανό για όλους θα τελείωνε μέσα στα πρώτα 15-20 λεπτά από την στιγμή που ο Steve Jobs θα εμφανιζόταν στο δωμάτιο. Ξαφνικά όλοι έφευγαν διακριτικά από την αίθουσα.

«Κανείς δεν ήθελε να καθίσει μαζί του ή έστω κοντά του. Δεν ήθελαν να τους συμβεί κάτι απρόσμενο», εξηγεί ο Black.

O Jobs είχε μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ μιας και συχνά από το πουθενά ρωτούσε τους υπαλλήλους του πάνω σε τι δουλεύουν. Κάποιες φορές η ευθύτητα του και το βλέμμα του πάγωνε τους υπαλλήλους και τους στρεσάριζε μιας και φοβόντουσαν μην απαντούσαν κάτι λάθος.

Ενδεικτική είναι μια άλλη ιστορία που παραθέτει ο David Black: «Καθώς ο Steve Jobs βρέθηκε στο ίδιο ασανσέρ με έναν νέο εργαζόμενο, τον ρώτησε ευθέως με τι ασχολείται. Ο νεαρός του απάντησε ότι δούλευε πάνω στην βελτίωση της ποιότητας ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Ο Jobs γύρισε και τον κοίταξε κατάματα και τον ρώτησε γιατί πηγαίνει κάτω με το ασανσέρ, λέγοντας του πως πρέπει να γυρίσει στην δουλειά του άμεσα. Ο νεαρός χλόμιασε. Κάτι που έκανε τον jobs να χαμογελάσει και να πει στον εργαζόμενο να χαλαρώσει, μιας και του έκανε μόνο ένα αστείο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 4 =