αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Elon Musk παράτησε το πανεπιστήμιο Στάνφορντ μετά από 2 μέρες

Γιατί ο Elon Musk παράτησε το πανεπιστήμιο Στάνφορντ μετά από 2 μέρες

Ο Elon Musk έχει κάνει αρκετές απρόσμενες και τολμηρές κινήσεις στη διάρκεια της διαδρομής του. Μία από αυτές ήταν πριν από αρκετά χρόνια, πίσω στο 1995. Ο Musk τότε πήρε την απόφαση να παρατήσει το διάσημο πανεπιστήμιο Στάνφορντ μετά από μόλις 2 ημέρες.

Είχε ήδη δύο πτυχία, και ο Elon γράφτηκε στο διδακτορικό πρόγραμμα του Στάνφορντ για να σπουδάσει φυσική της ενέργειας σε ηλικία 24 ετών. Δύο ημέρες αργότερα, ωστόσο, άλλαξε γνώμη και τα παράτησε.

Ο λόγος; Πίστευε ότι το διαδίκτυο είχε περισσότερες δυνατότητες να επηρεάσει τον κόσμο από την έρευνά του στη φυσική. ;Όπως σημειώνει το Fortune, ο νεαρός Musk ήθελε να επωφεληθεί από την έκρηξη του διαδικτύου και έτσι έκανε, ξεκινώντας την πρώτη του εταιρεία, τη Zip2, την οποία πούλησε για πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια τέσσερα χρόνια αργότερα.

«Τα πανεπιστήμια τείνουν να ακολουθούν μια άκαμπτη δομή, διδάσκοντας κυρίως αυτό που έχει ήδη γίνει, αντί να εξερευνούν το μέλλον. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που πολλοί αυτοδημιούργητοι, όπως ο Elon, δυσκολεύονται να παραμείνουν εντός των ορίων του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος, τολμούν να καινοτομήσουν μόνοι τους, και καταλήγουν να κερδίσουν την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου με αυτόν τον τρόπο», λέει το Fortune.

Στους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας που εγκατέλειψαν το κολέγιο περιλαμβάνονται οι Bill Gates, Mark Zuckerberg και Michael Dell.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 14 =