αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί ο Ιανουάριος είναι ένας καλός μήνας για να αναζητήσεις την επόμενη μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία

Γιατί ο Ιανουάριος είναι ένας καλός μήνας για να αναζητήσεις την επόμενη μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία

Οι γιορτές έχουν μόλις περάσει και ένα νέο έτος ανοίγεται μπροστά. Αν είσαι χωρίς δουλειά ή αν αναζητάς μια νέα επαγγελματική ευκαιρία γενικότερα, ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις τις κρούσεις σου.

Την περίοδο που διανύουμε, υπάρχει το εξής παράδοξο: Ενώ αρκετές εταιρίες σχεδιάζουν να κάνουν προσλήψεις και ανοίγουν θέσεις εν όψει και της νέας χρονιάς που υπάρχει μπροστά, από την άλλη μεριά αρκετοί υποψήφιοι ή εργαζόμενοι γενικά, προσπαθούν ακόμα να… επανέλθουν από το mood των γιορτών. Άρα δεν ψάχνουν μαζικά για δουλειά, δεν κάνουν πολλές αιτήσεις και γενικότερα δεν έχουν μπει ακόμα σε επαγγελματικούς ρυθμούς.

Άρα λοιπόν, όσο πιο γρήγορα κινηθείς εσύ μέσα στον Ιανουάριο, τόσο μικρότερο ανταγωνισμό θα έχεις. Μην αφήσεις τον χρόνο να κυλήσει προς το τέλους του μήνα, γιατί όσο περνούν οι ημέρες ο «συνωστισμός» θα αυξάνεται.

Όπως έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible βέβαια, δεν πρέπει να κοιτάς μόνο τις αγγελίες δημοσιεύονται. Καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως οι υποψήφιοι που σπεύδουν είναι πολλοί. Προσπάθησε να κάνεις κρούσεις (π.χ. μέσω Linkedin) και στα σωστά πρόσωπα μέσα στις εκάστοτε εταιρίες. Απευθείας, χωρίς να περιμένεις να γίνει κάποιο «επίσημο άνοιγμα» από τη μεριά της εταιρίας. Έτσι θα έχεις ακόμα περισσότερες πιθανότητες να κληθείς για μια συνέντευξη και -γιατί όχι- να πάρεις και την θέση εργασίας που τόσο θες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 5 =