αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί ο άνθρωπος που προσλαμβάνει τα ταλέντα στο Linkedin δεν κάνει ποτέ συνεντεύξεις μέσα σε δωμάτια

Γιατί ο άνθρωπος που προσλαμβάνει τα ταλέντα στο Linkedin δεν κάνει ποτέ συνεντεύξεις μέσα σε δωμάτια

Ποια είναι η διαφορά της job interview με την ανάκριση; Σε αρκετές περιπτώσεις, καμία. Είναι μια δύσκολη, αγχωτική διαδικασία, και φυσικά πιο στριμωγμένος είναι αυτός που απαντά στις ερωτήσεις. Κι όμως, φαίνεται ότι στην σύγχρονη εποχή, αυτό το μοντέλο δεν λειτουργεί, αν θέλεις να βρεις τα καλύτερα ταλέντα. Το έχει καταλάβει ο VP of Global Talent Acquisition του Linkedin, Brendan Browne, και εφαρμόζει το δικό του πλάνο.

«Έχω επιλέξει να μην ξανά κάνω συνέντευξη σε μια αίθουσα συνεδριάσεων», λέει ο Brendan. Και συμπληρηώνει: «Για να μπορέσω να βελτιώσω την εμπειρία του υποψηφίου και να απελευθερώσω τα μυαλά των ανθρώπων».

Στο παρακάτω βίντεο, ο ίδιος εξηγεί το πως ακριβώς κάνει τις συνεντεύξεις, και τι καταφέρνει με τον ιδιαίτερο τρόπο του.

1# Με το να κάνεις συνεντεύξεις ενώ περπατάς, αυξάνεις την αλληλεπίδραση του υποψηφίου

2# Το να κάνεις συνέντευξη σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία, ωθεί τους υποψηφίους στο να χαλαρώσουν και να αποκαλύψουν τα soft skills τους

3# Με το να αλλάζεις το σενάριο της συνέντευξης, δημιουργείς μια καλύτερη εμπειρία και μαθαίνεις περισσότερα για τον υποψήφιο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =