αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί ξαφνικά όλοι επενδύουν στις «έξυπνες θυρίδες» για ταχυμεταφορές

Γιατί ξαφνικά όλοι επενδύουν στις «έξυπνες θυρίδες» για ταχυμεταφορές

Σε επενδύσεις εκατομμυρίων προχωρούν οι εταιρείες ταχυμεταφορών με στόχο την δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου «έξυπνων θυρίδων» που θα κάνουν τις παραδόσεις ταχύτερες και ευκολότερες με τον πελάτη να επιλέγει την παραλαβή 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς περιορισμούς.

Όπως εξηγεί το Euro2day.gr, τα smart lockers κερδίζουν έδαφος στην ελληνική αγορά με τις επενδύσεις των εταιρειών να εκτοξεύονται καθώς πρόκειται για μία λύση έγκαιρης παράδοσης και παραλαβής προϊόντων για το on line λιανεμπόριο, που αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα από την αρχή της πανδημίας και ιδιαίτερα στην περίοδο των lockdown με χιλιάδες δυσαρεστημένους πελάτες που δεν λάμβαναν έγκαιρα την παραγγελία τους.

Πλέον οι καταναλωτές δεν δεσμεύονται για την ώρα που θα πρέπει να είναι στο σπίτι για να παραλάβουν το δέμα τους αλλά μπορούν οι ίδιοι να το κάνουν από τα smart lockers 24 ώρες το 24ωρο.

Η έκρηξη μάλιστα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην χώρα μας όπου πλέον 8 στους 10 Έλληνες αγοράζουν ηλεκτρονικά οι επενδύσεις στις λεγόμενες «έξυπνες» θυρίδες από εταιρείες, όπως οι ACS, το Skroutz και τα ΕΛΤΑ, έρχονται να αλλάξουν σταδιακά την αγορά των ταχυμεταφορών ενώ πλέον υπάρχουν στην χώρα μας εταιρείες που κάνουν παραδόσεις μόνο μέσα από smart lockers όπως η BOXNOW.

Στο πλαίσιο αυτό ακόμα και εταιρείες του λιανεμπορίου καθώς και φαρμακεία εξετάζουν το ενδεχόμενο αξιοποίησης των «έξυπνων» θυρίδων προκειμένου να εξυπηρετούν από μόνοι τους τις παραδόσεις από τις on line αγορές χωρίς καθυστερήσεις σε πραγματική ώρα. Και όπως φαίνεται οι επενδύσεις σε έξυπνες θυρίδες θα συνεχιστούν καθώς σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, οι ταχυδρομικές και όχι μόνο εταιρείες καλούνται να βελτιώσουν τον βαθμό απόκρισής τους σε όρους ταχύτητας και αξιοπιστίας, αλλά και να συγκρατήσουν το λειτουργικό κόστος τους, παρά τις πιέσεις που δέχονται λόγω της δυσμενούς συγκυρίας (άνοδος πληθωρισμού, ενεργειακού κόστους και κόστους καυσίμων).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 8 =