αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί ξαφνικά όλοι αγοράζουν χρυσό

Γιατί ξαφνικά όλοι αγοράζουν χρυσό

Στον χρυσό έχουν στραφεί πολλοί επενδυτές, μέσα στο αβέβαιο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί. «Το 2023, οι traders επιλέγουν τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις του χρυσού», δήλωσε στο FOX Business ο Joe Cavatoni, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

«Η περιφερειακή τραπεζική κρίση, τα αυξημένα επιτόκια, οι γεωπολιτικές εντάσεις και το ανώτατο όριο χρέους είναι οι παράγοντες που θα οδηγήσουν το πολύτιμο μέταλλο ακόμη πιο ψηλά», επισήμανε ο αναλυτής.

Η τιμή του χρυσού έχει κερδίσει περίπου 12,4% από την αρχή του έτους, πλησιάζοντας το ρεκόρ των 2.051,50 δολαρίων ανά ουγγιά που έφτασε τον Αύγουστο του 2020. Τα τελευταία στοιχεία που συγκέντρωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού έδειξαν ότι η συνολική ζήτηση αυξήθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση, σε 1.174 τόνους, το πρώτο τρίμηνο του 2023. Κατά την ίδια περίοδο, η ζήτηση ράβδων και νομισμάτων αυξήθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση στους 302 τόνους.

Ο Cavatoni δήλωσε ότι «Ακόμη και η ζήτηση του χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αυξάνεται».

«Είναι απλό, ο χρυσός είναι ένα πραγματικό περιουσιακό στοιχείο. Το σπίτι μου, η γη μου, ο χρυσός μου», καταλήγει ο Cavatoni.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + eleven =