αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί κανένας… δεν κάνει φορολογική δήλωση παρά το deadline της 30ης Ιουνίου

Γιατί κανένας… δεν κάνει φορολογική δήλωση παρά το deadline της 30ης Ιουνίου

Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι αναπόφευκτη. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι έχουν συνηθίσει στις παρατάσεις με αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται για την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου.

Αν και φέτος το ηλεκτρονικό σύστημα άνοιξε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και χωρίς προβλήματα, τα νοικοκυριά περιμένουν την τελευταία στιγμή αλλά κυρίως… στην παράταση για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ σε σύνολο 6,3 εκατ. δηλώσεων έχουν υποβληθεί περίπου 2,65 εκατ. μέχρι στιγμής ή διαφορετικά το 42%. Αυτό σημαίνει ότι απομένουν περισσότερες από 3,65 εκατ. δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε καθημερινή βάση δηλαδή θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου πρέπει να υποβάλλονται 227.500 δηλώσεις, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.

Με βάση την πρακτική των τελευταίων χρόνων το οικονομικό επιτελείο ενδέχεται να δώσει παράταση 15 ημερών και εν συνεχεία ακόμα 15 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι όσοι υποβάλλουν στο τέλος του επόμενου μήνα τη δήλωση τους, θα πρέπει να πληρώσουν και την πρώτη δόση του φόρου την ίδια μέρα δηλαδή την 29 Ιουλίου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =